Samsung Galaxy A80 in goud, wit en zwart

Jordi Smit
Samsung brengt de Galaxy A80 in het goud, wit en zwart uit. De telefoon met roterende camera is voor € 649,- verkrijgbaar en licht in verschillende winkels reeds in de schappen.

Lancering Galaxy A80

De Galaxy A80 werd in april al aangekondigd met eind mei als verwachte lancering. Samsung brengt de nieuwe mobiele telefoon dus ruim een maand later pas uit. De Galaxy A80 voert Samsungs A-lijn van mainstream- en instapsmartphones aan.

Camera schuift uit en draait

De opvallendste eigenschap van de Galaxy A80 is de camera die uitschuift en draait. Met andere woorden gebruik je dezelfde triple camera module om gewone foto’s én selfies te maken. De smartphone heeft een 48 megapixel hoofdlens, een 8 megapixel groothoeklens, en een 5 megapixel ToF (Time of Flight) 3D sensor. 

LEES OOK: Samsung Galaxy Fold komt nu wél op de markt

Specificaties Galaxy A80

Het apparaat heeft een 6,7"-scherm en bezit een amoledpaneel inclusief een resolutie van 1.080 x 2.400 pixels. De processor is een Qualcomm Snapdragon 730-octacore, er is 8 GB RAM en het toestel heeft 128 GB opslag dat niet uit te breiden is met micro-SD-kaarten. Bovendien is er een vingerafdrukscanner toegevoegd die in het scherm is geplaatst.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi