Samsung Galaxy Fold komt nu wél op de markt

Jonas Bloemen
De Samsung Galaxy Fold is volgens topman Kim Seon-Cheol nu wél klaar om uitgebracht te gaan worden. Een eerste uitgave, bedoeld voor reviews, liep uit op een fiasco.

LEES OOK: Samsung Galaxy Note 10 komt in augustus

Vorige maand gaf Samsung de eer aan diverse techrecensenten om de eerste opvouwbare smartphone te reviewen. Vol enthousiasme testte de recensenten de Samsung Galaxy Fold maar tot ieders verbazing bleek de opvouwbare smartphone helemaal niet zo opvouwbaar als de naam doet vermoeden. Wat bleek: bij het opvouwen van de Samsung Galaxy Fold brak bij verschillende recensenten het scherm. Het zorgde ervoor dat het op de markt brengen van de Samsung Galaxy Fold uitgesteld moest worden. 

Samsung Galaxy Fold

Nu heeft Samsung laten weten dat de Samsung Galaxy Fold wel gereed is voor de verkoop. Volgens Kim Seon-Cheol zijn alle problemen met het touchscreen opgelost. Het scherm zou nu dus wel zonder problemen opgevouwen kunnen worden. Voor Samsung waren de negatieve reviews een flinke tegenvaller. Maandenlang werd de Samsung Galaxy Fold gehypet omdat het de allereerste opvouwbare telefoon ter wereld zou worden. Ondanks de verschoven uitbrengdatum wordt de Samsung Galaxy Fold alsnog de eerste opvouwbare smartphone.