Samsung Galaxy Note 10 komt in augustus

Jonas Bloemen
Samsung gaat de Samsung Galaxy Note 10 op 7 augustus in New York presenteren. Volgens bronnen wordt het toestel geïntroduceerd tijdens een Samsung unpacked-evenement.

LEES OOK: Samsung Galaxy Fold komt binnenkort uit

Veel informatie over de Samsung Galaxy Note 10 is er nog niet. Wel lijkt het erop dat het toestel verschijnt in twee formaten: 6,28 en 6,75 inch. De Samsung Galaxy Note 9 heeft een formaat van 6,4 inch. De grootte van de kleinere Samsung Galaxy Note 10 betekend dat hij kleiner is dan de Samsung Galaxy S10 Plus, welke een scherm van 6,4 inch heeft. Zowel de Samsung Galaxy Note 10 met 6,28 inch als die met 6,75 inch krijgen drie of vier camera’s op de achterzijde. Daarnaast komen ze beschikbaar in zowel een 4G- als 5G-uitvoering. 

Samsung Galaxy Note 10

Daarnaast lijkt het erop dat de Samsung Galaxy Note 10 dunnere randen krijgt. Op uitgelekte foto’s is te zien dat de Samsung Galaxy Note 10 aan alle kanten dunner is. Ook schijnt het toestel geen koptelefoonaansluiting te krijgen. Wel beschikt de Samsung Galaxy Note 10 over bluetooth en een USB-C aansluiting. Daarmee komt er dus een einde aan het statement van Samsung. Het bedrijf vond jarenlang dat haar toestellen over een 3,5 millimeteraansluiting moesten beschikken. Bij de Samsung Galaxy Note 10 stapt het bedrijf daar dus vanaf.