De eerste vouwbare telefoon

Samsung Galaxy Fold komt binnenkort uit

Aimée van Vuuren
Volgens Samsung was het idee om de nieuwe opvouwbare telefoon, de Galaxy Fold, in april al op de markt te krijgen. Vanwege schermproblemen werd dit uitgesteld. De lancering vindt nu in juli plaats.

Problemen bij Galaxy Fold

In de televisiecommercials van Samsung kreeg iedereen de opvouwbare telefoon al te zien nog voordat deze officieel aangekondigd was. De vouwbaarheid van de telefoon moest eerst nog grondig getest worden.

In eerste instantie waren er een aantal problemen met de display van de Galaxy Fold, maar door uiteindelijk de beschermende laag onder het frame iets te verplaatsen werd dit verholpen. Daarnaast is een verbeterde scharnier die tussen de twee schermen in zit gemaakt, waardoor stof zo min mogelijk kans krijgt om tussen de schermen te blijven zitten.

Lees ook: Opvouwbare smartphone: een leuke gadget of een zakelijke must-have?

Prijs

Er hangt aan flink prijskaartje aan de eerste opvouwbare telefoon van het grote merk. De Galaxy Fold is te bestellen voor een prijs van € 2.444,-. In eerste instantie gaan vooral enorme telefoonfans en early adopters de telefoon kopen. Toch blijft het riskant om als een groot merk zijnde als Samsung, als eerste een vouwbare telefoon op de markt te brengen. Mochten de telefoonfans en de early adopters de telefoon niets vinden, zal het product het grote publiek nooit gaan bereiken.

Voor wie twijfelt of de Galaxy Fold niet stuk gaat na het meerdere malen vouwen: bekijk onderstaande video waarin Samsung laat zien dat de devices getest zijn voor het 200.000 keer opvouwen van de telefoon.

afbeelding van Aimée van Vuuren

Aimée van Vuuren | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Aimée