Samsung Galaxy S10 5G gelanceerd

Jordi Smit
Samsung gaat een smartphone introduceren die voor 5G kan worden gebruikt. De telefoon gaat de Samsung Galaxy S10 5G heten, zo maakt het bedrijf bekend.

Productie Samsung Galaxy S10 5G

Samsung heeft overigens aangegeven dat de telefoon zoals het er nu naar uit ziet niet naar Nederland komt, maar wel te koop zal zijn in Duitsland, Italië, Zwitserland, Spanje, Frankrijk en Groot-Brittannië. Samsung biedt de Samsung Galaxy S10 5G aan bij verschillende providers binnen de Benelux, waaronder Vodafone, T-mobile en Oranje.

Variant van de S10

De Samsung Galaxy S10 5G heeft een aantal verbeteringen vergeleken met eerdere toestellen. Zo is de grootte van het scherm aangepast (112 vierkante centimeter), is de accu groter geworden (4500mAh) en zijn er meer camera's toegevoegd. De Galaxy S10 5G was tot voorkort uitsluitend in Zuid-Korea te koop, aangezien het land een 5G-dekking heeft.

LEES OOK: Samsung beraadt zich over verkoopstart Samsung Galaxy Fold

Prijzen Samsung Galaxy S10 5G

Het is momenteel nog niet bekend wat de kosten van de smartphone zullen zijn. Andere Galaxy 10-smartphones hebben adviesprijzen van € 750,-, € 900,- en € 1.000,-, waardoor het waarschijnlijk is dat het product meer zal kosten dan € 1.000,-.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi