Samsung Galaxy S10: wat maakt het verschil?

Samsung Galaxy S10: wat maakt het verschil?

Jonas Bloemen
Waar de Samsung Galaxy S9 niet veel verschilde met zijn voorganger de S8, is met de komst van de S10 meer veranderd.

LEES OOK: Airpods versus Galaxy Buds: de verschillen

Het ontwerp, de prestaties en veel belangrijke specificaties zijn er flink op vooruit gegaan. Ondanks dat heeft Samsung zich aan haar eigen formule gehouden. Het verschil in het scherm zit hem in de dunne schermranden welke in de oudere versies van de S-lijn een stuk dunner zijn. De ervaring van Samsung in het maken van OLED-schermen betaalt zich uit in de S10. Evenals eerdere Galaxy-uitvoeringen is de resolutie 1440p.

Samsung Galaxy S10

Omdat de Samsung Galaxy S10 is uitgerust met de nieuwste processor is de smartphone ontzettend snel. Het schakelen tussen apps werkt zonder problemen, mogelijk doordat de telefoon een 8GB RAM-geheugen bezit. De batterij gaat, afhankelijk van het intensieve gebruik, ruim een dag mee. Opladen kan draadloos, evenals het opladen van de draadloze oordopjes: de Samsung Galaxy Buds. Als je deze in de oplaadcase doet en op de achterkant van de Galaxy S10 legt, begint deze met opladen. 

Ook de camera van de Samsung Galaxy S10 is beter geworden. Er kan gebruik gemaakt worden van een groothoeklens. Ook zit er een ingebouwde dieptesenor in de telefoon. De telefoon is te ontgrendelen via een vingerafdruk, gezichtsherkenning of ouderwets via een code. 

De Samsung Galaxy S10 is te koop vanaf €899.