Samsung introduceert Maintenance Mode, een nieuwe manier om persoonlijke informatie te verbergen

Redactie WINMAG Pro
De nieuwe privacyfunctionaliteit wordt geleidelijk uitgerold naar Galaxy-toestellen, te beginnen met de Galaxy S22, en maakt het mogelijk om de toegang tot je gegevens te blokkeren als je toestel wordt gerepareerd

Samsung is begonnen met de wereldwijde uitrol[1] van Maintenance Mode, een nieuwe privacyfunctionaliteit voor Samsung Galaxy-toestellen. De uitrol volgt op een succesvolle pilot in Korea en een eerste lancering in China. Deze onderhoudsmodus geeft je de mogelijkheid om de toegang tot je persoonlijke informatie, zoals foto's, berichten of contacten, te blokkeren als je je apparaat inlevert voor reparatie.

“Ons hele leven staat op onze telefoons, van creditcardgegevens tot familiefoto's. Met Maintenance Mode zorgen we voor extra zekerheid dat je privacy gewaarborgd is, zelfs als je je telefoon aan iemand anders geeft”, zegt Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile eXperiences bij Samsung Nederland. “We werken voortdurend aan nieuwe manieren om de privacy en veiligheid te verbeteren, zodat mensen met een gerust hart nieuwe mobiele ervaringen kunnen verkennen.”

Met Maintenance Mode kun je een apart gebruikersaccount aanmaken wanneer je je toestel inlevert voor reparatie, zodat de reparateur alleen toegang heeft tot essentiële functionaliteiten en niet tot je privégegevens. Selecteer hiervoor Maintenance Mode in het menu ‘Battery and device care’ onder ‘Settings’ en start je smartphone opnieuw op. Hierna worden al je persoonlijke gegevens, inclusief foto's, documenten en berichten, afgeschermd[2].

Zodra Maintenance Mode is ingeschakeld, kan degene aan wie je je toestel toevertrouwt geen geïnstalleerde apps meer openen. De reparateur kan wel apps downloaden in de Galaxy Store, maar die worden automatisch verwijderd met alle aangemaakte gegevens of accounts zodra je Maintenance Mode weer verlaat.

Samsung Galaxy-apparaten worden beschermd door Knox, Samsungs hoogwaardige beveiligingsplatform, dat een gelaagde benadering van bescherming biedt. Door open samenwerking met vertrouwde branchepartners kunnen potentiële bedreigingen sneller worden ontdekt en geneutraliseerd. De geïntegreerde hardware- en softwarebeveiliging beschermt alle delen van het toestel, van de chips tot de apps die je downloadt. Realtime bescherming zorgt voor constante beveiliging, dag en nacht. Dankzij functionaliteiten als ‘Security and Privacy Dashboard’ en ‘Permission Manager’, kun je eenvoudig bepalen wat er met je gegevens gebeurt.

Samsung ontwikkelt voortdurend nieuwe manieren om gebruikers te beveiligen. In 2021 introduceerden we Knox Vault, dat de belangrijkste informatie isoleert van de rest van het apparaat.

Beschikbaarheid

​Maintenance Mode werd in juli met succes getest op de Galaxy S21-reeks in Korea en werd vervolgens in september 2022 gelanceerd in China. De functionaliteit wordt vandaag wereldwijd gelanceerd en zal de komende maanden geleidelijk worden uitgerold op geselecteerde modellen met One UI 5. De uitrol zal heel 2023 doorgaan en worden uitgebreid naar meer Galaxy-toestellen. Kijk voor meer informatie over de lokale beschikbaarheid op news.samsung.com/galaxy en www.samsungmobilepress.com.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie