SanDisk toont op CES meer opslag in een kleiner formaat

Peter Güldenpfennig
Als er één bedrijf is die het motto ‘meer in minder’ lijkt te hebben dan is het SanDisk wel. Steeds weer lijkt het bedrijf meer opslag in een kleiner formaat te stoppen, zo ook tijdens CES 2018.

De beurs in Las Vegas toont veel, heel veel incrementele updates naast soms doldwaze concepten. Toch worden er ook concepten getoond die wel levensvatbaar zijn, zoals de USB-C-stick van SanDisk die maar liefst 1TB aan opslag herbergt.

SanDisk 1TB USB-stick

De stick van SanDisk doet aan als een ‘gewone’ USB-C-stick en dat is ook meteen het unieke. Want eerder presenteerde Kingston al een USB-stick van 2TB, maar deze is, op z’n zachtst gezegd, nogal lomp. De stick van SanDisk is daarmee een nette oplossing voor wie toch heel veel aan opslag wil hebben.

Jammer genoeg is het vooralsnog een concept, dus of en wanneer en ook voor hoeveel de stick op de markt komt is niet bekend. Toch denken we dat het slechts een kwestie van tijd is. Immers, SanDisk introduceert met de regelmaat niet hoeveelheden aan opslag in bekende formaten, getuige bijvoorbeeld de Ultra Plus 400GB microSD die het bedrijf vorig jaar introduceerde.

afbeelding van Peter Güldenpfennig

PeterGüldenpfennig | Redacteur

Peter Güldenpfennig is vaste redacteur voor WINMAG Pro. Hij schrijft nieuws, analyses en achtergrondverhalen over mobility, gadgets, internet en software. Zijn interesses liggen bij sociaal-culturele aspecten van ICT in het algemeen, en gaming in het bijzonder.

Bekijk alle artikelen vanPeter