September, dus ook een nieuwe iPhone

Redactie WINMAG Pro
September betekent, zoals eerder jaren een nieuwe iPhone generatie. En inderdaad maakte Apple op 14 september de nieuwe iPhone 13 reeks bekend. Wat is er dit keer anders, wat is er nieuw? Dat lees je hieronder.

Scherm, snelheid, zuinigheid

De nieuwe iPhone 13 is natuurlijk sneller, maar bevat meer dan alleen deze ontwikkeling. De schermen krijgen een verversingssnelheid tot 120Hz. Dat betekent scherpere, betere en vloeiendere beelden. De vorige iPhone modellen hadden een verversingssnelheid tot 60Hz. De vloeiende beelden worden mede mogelijk gemaakt door de nieuwe A15 Bionic-processor die in elke iPhone 13 model zit. Deze chip is sneller en zorgt bovendien voor betere camera- batterij, en privacyprestaties (veiligere Face-ID). Daarbovenop is de batterij groter, waardoor de iPhone 13 ruim 1,5 tot 2,5 uur langer mee gaat.

Camera

Naast de prestaties van de iPhone zelf is het met het nieuwe model mogelijk om nóg betere foto’s te maken. Met de nieuwe ultragroothoekcamera kan er meer licht op de sensor komen waardoor foto’s maken bij weinig licht scherpere en gedetailleerde beelden oplevert. In combinatie met de verbeterde autofocus is het nu ook mogelijk om foto’s van héél dichtbij te maken. Denk aan 2 centimeter afstand! Het ongelooflijke is dat dit niet wordt beperkt door louter fotografie, maar ook videografie. Filmen op hele korte afstand gaat ongetwijfeld gave beelden opleveren. Bovendien is het ook mogelijk om te filmen in portretmodus, waardoor filmen met een iPhone nu nog beter wordt. Tijdens en na het filmen is het mogelijk om te wisselen van focusgebied. 

Meer

De nieuwe iPhone modellen komen in nieuwe kleuren: roze, blauw, middernacht (zwartachtig), sterrenlicht (witachtig) en later ook in rood. Uiteraard zal de iPhone 13 worden voorzien van 5G. De combinatie van de razendsnelle A15 Bionic-processor en snelle up- en download maakt de nieuwe iPhone van ongekende kwaliteit. De pre-order van de iPhone 13 is op 17 september en de modellen worden op 24 september leverbaar.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie