Software voor je tablet

Redactie WINMAG Pro

Een tablet wordt binnen het zakelijk segment met name gebruikt om documenten te maken en te bewerken. Een goed office-pakket is hierbij nodig en Office 365 biedt dan ook een goede uitkomst. Maar er zijn ook tal van andere applicaties voor het zakelijk segment die het werken op een tablet gemakkelijk maken. Zo kun je gemakkelijk bij je desktop met Splashtop Remote Desktop, maar ook alle taken, contacten en communicatie van jouw onderneming bijhouden met Highrise. Een greep uit de applicaties voor tablets voor het zakelijke segment.

PocketPocket

Pocket is ideaal voor iedereen die regelmatig op het internet zit en artikelen later (nog eens) wil lezen. In Pocket kun je webpagina's opslaan en ze later nogmaals bekijken. Ook is het mogelijk om tags aan de website toe te voegen, om zo alles gemakkelijk te vinden. Pocket is gratis te downloaden voor Android en iOS, maar ook te gebruiken op je desktop.

Splashtop Remote Desktop

Met een remote desktop kun je het gehele computerscherm op je tablet streamen en zo gebruik maken van al je applicaties, content en bestanden. Het streamen gaat via wifi, 3G- en 4G-netwerken. In principe heb je dus altijd je pc bij je, maar dan op een tablet. Verder werken aan een document dat op de desktop op kantoor of thuis staat, is hiermee nooit een probleem. Splashtop werkt met alle operating systems.

Highrise

In Highrise kun je alle taken, contacten en communicatie van jouw onderneming bijhouden. Zo kun je contacten delen met je team, taken volgen en er herinneringen aan toevoegen, en alle communicatie managen. Ook belangrijke e-mails kun je gemakkelijk opslaan en het is mogelijk om documenten en bestanden toe te voegen. Met de privacy settings kun je bepalen wie wat mag zien en zo het onderscheid tussen de diverse afdelingen behouden. Highrise werkt op Android- en Apple-apparaten, maar ook op je desktop. Voor 24 dollar per maand kun je met maximaal zes personen gebruik maken van Highrise. Voor meer gebruikers, een groter aantal contacten en meer opslagruimte wordt de prijs hoger.

SignMyPad Pro

Ben je veel onderweg, maar krijg je regelmatig pdf's binnen die ondertekend moeten worden? Met SignMyPad kun je dit gemakkelijk doen. Niet alleen kun je het document ondertekenen, maar er wordt ook een GPSlocatie toegevoegd, zodat je gemakkelijk kunt controleren of jij hem echt ondertekend hebt. Na het ondertekenen kun je de pdf vanuit de applicatie weer terug sturen. Deze app is niet alleen handig als je veel onderweg bent, maar het helpt ook bij het creëren van een paperless office. Het document hoeft immers nooit afgedrukt te worden. SignMyPad Pro is voor 14,05 euro beschikbaar voor Android-apparaten en voor 3,99 euro te koop voor iOS devices.

Office 365

Microsoft Office 365 biedt je alle programma's die je ook kent van je desktop. Zo kun je gebruik maken van Word, Powerpoint en Excel. Prettig is dat Microsoft haar Officepakket ook naar Android en iOS heeft gebracht, waardoor je altijd gebruik kunt maken van jouw favoriete applicaties. Voor zakelijk gebruik is hier een speciaal pakket voor: Office 365 Business voor 8,80 euro per gebruiker per maand. Hier krijg je ook 1TB aan opslag en sharing bij.

Google Docs

Google Docs is echter geen slecht alternatief. Niet alleen kun je hiermee gemakkelijk documenten delen met iedereen die een Google-account heeft, het bevat ook een volwaardig Office-pakket. Zo kun je ook hier gebruik maken van Word, Excel en Powerpoint, maar dan van Google's varianten die het even goed doen als die van Microsoft. Google Docs is gratis beschikbaar voor Android- en iOSapparaten.

PolarisPolaris Office

Polaris Office is nog zo'n gratis alternatief met alle opties die je zo goed kent. Ook hier kun je bestanden aanmaken en bewerken op je desktop, tablet of smartphone. Groot voordeel is dat je alle opgeslagen bestanden in de webbrowser kunt lezen als je het pakket niet geïnstalleerd hebt op je device, je hebt dus altijd toegang tot al je documenten. Bovendien worden al je documenten beschermd met AES-256bit- en SSL-encryptie.

DataViz Documents To Go

Documents To Go van DataViz heeft een extraatje ten opzichte van de eerder genoemde alternatieven. Niet alleen kun je gebruik maken van Word, Powerpoint en Excel, maar ook pdf's worden ondersteund. Alle bestanden kun je syncen met cloudservices als Dropbox, Google Drive en OneDrive. Nadeel is wel dat je een premiumversie moet kopen wanneer je bestanden met je desktop wilt synchroniseren en je bestanden die beveiligd zijn met een wachtwoord wilt openen. De basis, dus gebruik maken van de diverse programma's, is echter wel gratis en beschikbaar voor iOS- en Android-apparaten.

WPSKingsoft WPS Office

Ook WPS Office bevat alles wat Office 365 je biedt. Bovendien kun je elk type document openen met deze suite, wat het gebruik van meerdere platformen en pakketten gemakkelijk maakt. Prettig is ook dat je bestanden in Google Drive, Dropbox, Box en OneDrive kunt openen en bewerken. Daarnaast kun je alles delen met andere devices via wifi, of via e-mail of sms. Al je werk wordt automatisch opgeslagen en beveiligd met encryptie. Kingsoft WPS Office is bovendien gratis te downloaden voor Android en iOS, maar ook voor Windows en Linux.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie