SoftwareOne wint aanbesteding provincies Groningen en Drenthe

Redactie WINMAG Pro

SoftwareOne wint aanbesteding

SoftwareOne, een vooraanstaande wereldwijde leverancier van software en cloudoplossingen, maakt vandaag bekend dat de aanbesteding van de provincies Groningen en Drenthe heeft gewonnen. De aanbesteding voor de looptijd van vier jaar betreft de levering van de standaardsoftware en dienstverlening, en de ondersteuning van de overstap naar de cloudomgeving Azure. Bovendien zullen de provincies gebruik gaan maken van PyraCloud, het door SoftwareOne ontwikkelde platform dat de software supply chain digitaliseert, contracten beheert en cloud-uitgaven inzichtelijk en voorspelbaar maakt.

De provincie Groningen en Drenthe besloten tot een gezamenlijke aanbesteding omdat hun eisen identiek waren, en op deze manier het proces efficiënter en sneller afgerond kon worden. SoftwareOne heeft reeds verschillende projecten bij de provincies uitgevoerd. De goede samenwerking en de kwaliteit van de dienstverlening gaven samen met de sluitende aanbesteding de doorslag om voor SoftwareOne te kiezen.

Frank Tromp, Sales Lead lokale overheid bij SoftwareOne:Overheden zijn in hoge mate afhankelijk van betrouwbare en stabiele werkomgevingen, we zijn er trots op dat we de softwarelicenties van de 900 werkplekken in Drenthe en 1900 in Groningen mogen verschaffen en beheren. Op deze manier zijn ze verzekerd van continuïteit, zonder de zorgen te dragen van het in stand houden van het kennisniveau hiervoor. Ook ondersteunen we de twee provincies bij hun nieuwe overstappen naar de cloud, en maken we analyses zodat de kosten zo laag mogelijk blijven. We kijken uit naar een productieve samenwerking.

Over SoftwareOne

SoftwareOne is een vooraanstaande wereldwijde aanbieder van software- en cloudoplossingen. Het geeft een nieuwe invulling aan de manier waarop bedrijven alles wat met de cloud te maken heeft ontwikkelen, inkopen en beheren. SoftwareOne helpt organisaties om hun workloads en applicaties naar de cloud te migreren en te moderniseren. Het maakt hen wegwijs in de wijzigingen die daarbij komen kijken en de software die hiervoor nodig is en helpt hen met het optimaliseren van hun cloudomgeving. Daarmee ontsluit SoftwareOne de werkelijke waarde van technologie. Met 8.900 werknemers en een verkoop- en distributieaanwezigheid in 90 landen biedt het organisaties toegang tot 7.500 softwaremerken. Het in het Zwitserse Stans gevestigde SoftwareOne is genoteerd aan de SIX Swiss Exchange onder het tickersymbool SWON. Ga voor meer informatie naar SoftwareOne

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie