Sony start met Android 8.0 Oreo-update

Jordi Smit
Sony is vandaag gestart met de introductie van de Android 8.0 Oreo-update in Europa. De update is uitsluitend voor de tv's die op Android TV draaien en in 2018, 2017 of in de tweede helft van 2016 zijn uitgebracht.

Update Android 8.0 Oreo-update in fases

Sony meldt dat het de Android 8.0 Oreo-update in fases uitbrengt, waardoor de nieuwe versie misschien niet direct voor iedereen beschikbaar is. Het bedrijf begon in de VS al eind 2018 met de uitrol van de update. De update wordt nu ook geleidelijk ingevoerd voor Sony-tv's in Europa. Het kan worden geïnstalleerd via de ingebouwde updatefunctie of handmatig via USB. 

Nieuw ontworpen startscherm

Android 8 Oreo introduceert een opnieuw ontworpen startscherm op basis van kanalen. Op het startscherm kan elke app of service zijn eigen speciale kanaal krijgen. Gebruikers kunnen apps verbergen en de verticale volgorde van kanalen wijzigen. De update bevat ook verschillende tweaks en verwijdert een aantal functies.

LEES OOK: Wordt 2019 het jaar van de Playstation 5?

Android 8.0 Oreo-update

'De Android 8.0 Oreo-update is beschikbaar vanaf 30 januari 2019 en we zijn van plan deze update in fasen te verspreiden', vertelt Sony Europe. 'De eenvoudigste manier om deze update te ontvangen, is door ervoor te zorgen dat de instelling voor het automatisch downloaden van software op je tv is ingeschakeld. Je tv zou de update dan de komende weken automatisch moeten ontvangen. Als alternatief kun je de update via USB downloaden ',aldus Sony Europe.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi