Sony's PlayStation Portal: Wat moet je weten?

Redactie WINMAG Pro

Sony staat op het punt om de gamingwereld te revolutioneren met de introductie van hun gloednieuwe handheld remote player, de PlayStation Portal, gepland voor lancering op 15 november. Deze veelbelovende handheld biedt gamers de mogelijkheid om hun PS5-spellen te streamen via Wi-Fi.

Wat is de PlayStation Portal?

De PlayStation Portal, eerder bekend als Project Q, is een draagbare speler met een acht-inch LCD-scherm dat games weergeeft in een 1080p-resolutie met 60fps. Het apparaat is strategisch geprijsd op $199,99 en is ontworpen om het gaming-ecosysteem van Sony te versterken. Vanaf 31 augustus konden gamers in geselecteerde landen de Portal voorbestellen via Sony's officiële PlayStation Direct-winkel.

Hoe Werkt Het?

Hideaki Nishino, senior vice president van platformervaring bij Sony Interactive Entertainment, verduidelijkte: "PlayStation Portal zal op afstand verbinding maken met je PS5 via Wi-Fi, zodat je moeiteloos kunt overschakelen van spelen op je PS5 naar je PlayStation Portal." Het apparaat is echter exclusief afhankelijk van Wi-Fi; zonder dit is spelen niet mogelijk. Dit betekent dat het geen games of media lokaal kan draaien.

Het ontwerp van de PlayStation Portal bevat aan beide zijden opvallende controllers, sterk lijkend op Sony's PS5 DualSense-controllers. Ze zijn uitgerust met adaptieve triggers en haptische feedback, waardoor de spelervaring vergelijkbaar is met het gebruik van de PS5 DualSense-controller zelf.

Beperkingen en Compatibiliteit

Interessant is dat de PlayStation Portal niet compatibel zal zijn met Sony's aankomende cloud streaming voor PS5-games. De focus van de Portal ligt op het streamen van PS5-spellen die al zijn geïnstalleerd op je eigen console. Voor de beste ervaring raadt Sony een internetverbinding aan van ten minste 15Mbps.

IGN, die de PlayStation Portal al vroegtijdig heeft kunnen testen, meldt geen merkbare vertraging tijdens het gebruik van de handheld.

Audio en Connectiviteit

Een opmerkelijke toevoeging is de PlayStation Link draadloze technologie, een nieuwe standaard die speciaal voor PlayStation-apparaten is ontworpen. Hoewel de PlayStation Portal geen Bluetooth-functionaliteit biedt, compenseert het dit met de PlayStation Link, die een lage latentie en verliesvrije audio belooft. Sony introduceert ook een draadloze headset en oortjes die de PlayStation Link ondersteunen.

Draadloze Playstation 3D Pulse

Draadloze Playstation Link oordopjes

Met geruchten over een aanstaande PS5 “Slim” en de aanhoudende interesse in de handheld gamingmarkt, positioneert Sony zich sterk met de introductie van de PlayStation Portal. Terwijl sommige specificaties, zoals de batterijduur, nog moeten worden bevestigd, wachten PlayStation-fans vol spanning op de officiële release in november.

 

Lees ook

Google Pixel 8: De Compacte Krachtpatser

De Ultieme Gids voor de Beste Draadloze Koptelefoons van 2023

 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie