Spotlight: NETGEAR Orbi 4G LTE Wi-Fi

Geert van der Klugt
NETGEAR lanceerde op de CES 2020 een gloednieuwe 4G LTE Wi-Fi router. Een lichtpuntje in moeilijke tijden. COVID-19 raast door Nederland. Providers ontkennen overbelasting van landelijke netwerken. Een ontelbare hoeveelheid anekdotes spreekt dit tegen. De oorzaak doet er eigenlijk niet toe. Duidelijk is dat het belang van een noodverbinding, zij het thuis of op de zaak, vergroot. En dat is precies waar de router in voorziet.

De zogenaamde Orbi 4G LTE Tri-band Wi-Fi behoort tot NETGEAR’s befaamde hardwarelijn: Orbi. Integratie met beheerdashboard NETGEAR Insight staat in steen. Meldingswaardig, want alhoewel de 4G mesh router ontworpen is voor thuisgebruik, kan het device als netwerkback-up ingezet worden bij klein- en middenbedrijven.
 

  • Na een SIM-kaart te plaatsen heb je een draadloos netwerk tot 125 vierkante meter tot je beschikking. De router heeft een ingebouwd kabelmodel, dus fungeert deze niet alleen als 4G-mesh, maar evengoed als kernonderdeel van een glasvezel-, DSL- of kabelnetwerk. Dat is optioneel, en indien er reeds een wenselijk netwerk aanwezig is, opereert de router als back-upverbinding bij uitval of verstoring van dat netwerk.  
     
  • In combinatie met een provider die onbeperkt netwerkgebruik toestaat, kan de Orbi 4G LTE een volledige vervanging zijn van glasvezel-, DSL- of kabel. In Nederland is 4G dusdanig betrouwbaar dat een huishouden met dit enkele device voorzien kan worden van volwaardig internet.  
     
  • Als onderdeel van de Orbi-productreeks, is de router compatibel met Orbi AC-satellieten. Deze satellieten bieden een eenvoudige manier om het bereik van 125 vierkante meter uit te breiden naar wens. NETGEAR’s consumentenapparatuur wordt in elk opzicht ontworpen om gebruiksgemak te bevorderen. Dat betekent dat de devices enorm geschikt zijn als onderdeel van een eigen netwerkdienst: onderhoud is minimaal en de eindgebruiker ontvangt een eenvoudige, maar volledige topoplossing. 
afbeelding van Geert van der Klugt

Geert van der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Geert