Storing bij Tele2 grootschalig, oorzaak bekend

Jordi Smit
De telefoonprovider Tele2 is getroffen door een grootschalige storing in het vaste telefoonnetwerk. De oorzaak van de storing bij Tele2 is inmiddels bekend.

Storing bij Tele2 grootschalig

De vaste telefoonnummers van de Tweede Kamer zijn onder meer getroffen door de storing bij Tele2. Ook de klantenservice van het telecombedrijf is op het moment onbereikbaar. Bovendien ondervindt de Wegenwacht hinder van de Tele2-storing. 

Oorzaak storing bij Tele2 bekend

Een woordvoerder raadt weggebruikers met pech aan om de ANWB Wegenwacht-app te gebruiken. 'Dan zijn wij meteen ook bewust van waar de weggebruiker staat.' Tele2 streeft er naar om 12.15 uur meer duidelijkheid te bieden over de situatie, die verschillende firma's en instanties in Nederland getroffen heeft, waaronder het IJssellandziekenhuis in Capelle aan den IJssel. De oorzaak is inmiddels bekend bij het bedrijf.

LEES OOK: ISDN stopt, zo blijf je telefonisch bereikbaar

Eerdere storing

Er was op donderdag ook sprake van een storing in het dataverkeer tussen enkelbanden en de meldkamer, maar het ministerie van Justitie en Veiligheid bevestigt dat deze niks te maken heeft met de Tele2-storing. Ze hopen dat de huidige storing bij Tele2 snel is opgelost.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi