Strategie: investeer in efficiënte data-backup

Redactie WINMAG Pro
Alhoewel corporaties her en der reeds gestructureerd data veiligstellen, lopen MKB'ers en ZZP'ers vaak achter. Een opslag-overstap naar de cloud is tegenwoordig vliegensvlug gemaakt, maar bestanden die de reis van on-premise opslaghardware naar externe locaties maken, lopen gevaar. Calamiteiten overkomen iedereen. Hoe vroeger je een blik werpt op de integratie van een backup-oplossing, hoe meer tijd en geld je op de lange termijn bespaart.

Cloud computing

Stap één is een persoonlijke cloud. De hosting daarvan wordt door legio diensten gefaciliteerd; de keuze daarin ligt geheel aan bedrijfswensen en -omstandigheden. Zoek je een betrouwbare dienst voor het MKB, dan zal een simpelere overstap, met minder potentieel, meer baten dan een langdurige integratie. Lees in over mogelijkheden, kennisvereisten en onderhoud: middel-kleine projecten zullen nimmer dezelfde hoeveelheid opslag vereisen als gigantische samenwerkingen.

SEP sesam Grolar

SEP vulde onlangs met release SEP sesam Grolar het gat tussen software-integratie en -potentieel. De cross-platform hybride backup en disaster recovery oplossing ondersteunt tig (cloud)omgevingen en integreert veelal naadloos. Dat laatste is van enorm belang voor de kostbewuste ondernemer: een oplossing moet ook zonder ICT-afdeling toegepast kunnen worden, wil deze de vermeden risicokosten dekken. In de praktijk maakt SEP sesam Grolar (middels S3 cloud storage) een snapshot van lokale data, waarna deze synchroniseert met de cloud. Vervolgens kan je gebruikmaken van voorgaande snapshots, om ten aller tijden bedrijfskritische informatie - of vergane versies van bestaande bestanden - terug te krijgen.

OpenNebula

Nieuw is ondersteuning van cloud computing- en virtualisatieplatform OpenNebula, waarmee clouds te beheren en visualiseren zijn. Georg Moosreiner, CEO van SEP AG, vertelt het volgende: 'OpenNebula is een van de meest veelbelovende open source virtualisatieplatforms. We zijn dus blij dat we de integratie kunnen bieden met onze nieuwe release en we zijn verheugd met het feit dat we een van de eerste officiële backup & recovery oplossingen zijn die OpenNebula ondersteunt.'

 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie