STRATO presenteert HiDrive Share: veilig grote bestanden delen

Redactie WINMAG Pro

Grote bestanden kunnen vaak niet via e-mail of chat worden verstuurd. Bovendien is de veiligheid niet altijd gewaarborgd. Daarom biedt STRATO een oplossing: HiDrive Share, een nieuwe, gratis dienst om bestanden te verzenden.

Met HiDrive Share maakt STRATO het mogelijk om grote bestanden gemakkelijk en gratis te delen. Voor het up- en downloaden van bestanden met HiDrive Share is geen e-mail nodig. De documenten worden in versleutelde vorm opgeslagen en kunnen dan maximaal een week lang worden gedownload via een unieke link. De gratis dienst biedt twee gigabyte opslagruimte per upload.  Hierbij kunnen ook meerdere bestanden tegelijkertijd worden geüpload. 

Wie bestanden langer dan een week wil bewaren of meer opslagruimte nodig heeft, kan bij STRATO een betaald HiDrive pakket afnemen. Voor het instaptarief van 100 GB betalen gebruikers bijvoorbeeld 1 euro per maand.

STRATO hecht veel belang aan veiligheid en slaat de bestanden daarom uitsluitend op in ISO-gecertificeerde datacenters in Duitsland. Gebruikers kunnen erop vertrouwen dat de dataoverdracht volledig voldoet aan de AVG, ongeacht de locatie waar de dienst wordt gebruikt. HiDrive Share draait op de beproefde infrastructuur van cloudopslag HiDrive. Hierdoor profiteren gebruikers van de jarenlange ervaring van STRATO.

HiDrive Share: veiligheid en gebruiksgemak 

HiDrive Share kan direct via de internetbrowser worden gebruikt. Het is niet nodig om in te loggen of software te downloaden. Het uploaden van bestanden gaat met slechts een paar klikken op de website van HiDrive Share. De dienst genereert vervolgens automatisch een unieke link. Die link deelt de gebruiker met de ontvanger: klaar!

"Met HiDrive Share kunnen freelancers, kleine bedrijven én privépersonen snel, gemakkelijk en veilig bestanden delen", vertelt Claudia Frese, CEO bij STRATO. "We zijn er trots op dat we deze dienst gratis kunnen aanbieden. Met HiDrive heeft STRATO nu inmiddels al dertien jaar dé toonaangevende Europese cloud storage. HiDrive Share vult dat aanbod aan met een handige en laagdrempelige dienst."

De gratis filesharingdienst is te gebruiken via share.hidrive.com. 

Lees ook: Heeyoo nieuwe naam voor fuserende organisaties | WINMAG Pro

Lees ook: Review: STRATO Hosting Basic | WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie