Street hacking: zo makkelijk kun je gehackt worden

Peter Güldenpfennig
Zo’n beetje iedereen heeft wel 1 of meerdere connected devices bij zich. Dat deze te hacken zijn weten we, maar dat ze enorm makkelijk te hacken zijn is minder bekend. Toch is dat exact wat hacker en medewerker van PwnieExpress Jason Street laat zien in een video.

Met een klein penetration device ging Jason de straat op. Hij laat zien hoe simpel het eigenlijk is om toegang tot andermans device te krijgen. Dit doet ‘ie door een malafide hotspot op te zetten waarmee andere mensen om hem heen verbinden. Nadat er een connectie is gemaakt, vloeit alle informatie vanuit het connected device naar het device van Jason toe. Een goede manier om bijvoorbeeld inloggegevens te bemachtigen.

Voorkom street hacking: 5 tips

Hoewel 100 procent bescherming niet bestaan, kun je je veiligheid wel vergroten met deze 5 tips, gegeven door The Hacker News:

  1. Zet wifi af
  2. Zet functies die je niet gebruikt uit
  3. Pas het standaard wachtwoord aan
  4. Weet wat het product kan en doet voor aanschaf
  5. Ga per device en merk na waar het desbetreffende merk staat qua security
afbeelding van Peter Güldenpfennig

Peter Güldenpfennig | Redacteur

Peter Güldenpfennig is vaste redacteur voor WINMAG Pro. Hij schrijft nieuws, analyses en achtergrondverhalen over mobility, gadgets, internet en software. Zijn interesses liggen bij sociaal-culturele aspecten van ICT in het algemeen, en gaming in het bijzonder.

Bekijk alle artikelen van Peter