Synology 2018: collaboration, connectivity en security

Redactie WINMAG Pro
De meeste mensen kennen Synology voornamelijk van hun storage-oplossingen, maar het bedrijf verovert stiekem het kantoor met slimme oplossingen die samenwerken faciliteert met daarbij de nodige veiligheid. Wij bezochten voorafgaand aan het gebruikersevent Synology 2018 de presentatie van Synology waarmee het bedrijf ons kennis liet maken met nieuwe producten en oplossingen.

Het thema dat Synology dit jaar najaagt is ‘Connect, Acceleratie, Secure’, en daarmee is niets teveel gezegd. Met nieuwe storage-, netwerk- en security-oplossingen heeft Synology in ieder geval een uitgebreid portfolio om te kunnen cateren aan het genoemde thema.

Collaboration: Synology Office

DSM biedt gebruikers al tijden een handige set aan pakketten om samenwerken en productiviteit vanaf je Synology-NAS mogelijk te maken en het nieuwe Synology Drive versnelt deze functionaliteiten alleen maar. Het werkt zoals andere cloud-diensten zoals Google Drive en Microsoft OneDrive, waarbij bestanden over meerdere devices probleemloos gesynchroniseerd en bijgewerkt worden naar de laatste versie.

Synology Drive integreert probleemloos binnen Synology Office en introduceert tevens een nieuw documenttype: Slides. Dat is, zoals je met de naam waarschijnlijk al verwacht, een functie om presentaties mee te maken. Kun je werken met PowerPoint, dan kun je werken met Synology Slides.

Connectivity: Synology Mesh Router

We waren al te spreken over de routers van Synology, de RT1900ac en de RT2600ac. Er ontbrak echter wel een relatief nieuwe technologie die razendsnel standaardiseert: mesh. Daarom komt Synology met een eigen mesh-router, de AC2200, een tri-band router waarmee je nodes met elkaar kunt laten communiceren en zodoende een 100 procent-dekking kunt halen in ruimtes waarin de dekking normaliter niet optimaal is.

De AC2200 integreert bovendien probleemloos met de RT26ac waardoor je deze niet de deur uit hoeft te doen. De router wordt naar verwachting in de loop van 2018 uitgebracht.

Daarnaast heeft Synology natuurlijk ook enkele nieuwe NAS-modellen gepresenteert, waaronder FS1018, een all flash-NAS en een DS3018xs, een 6-bay NAS. Die laatste geldt tevens als devuut voor Synology na vraag vanuit de markt, want een 6-bay NAS had het bedrijf nog niet in haar portfolio.

Hiermee is het mogelijk om nog uitgebreidere raid-configuraties aan te maken zonder dat je aangewezen bent op een NAS met teveel bays, zoals acht bijvoorbeeld.

Security: Active Backup Suite

Werken met data betekent ook: slim data backuppen. De Active Backup Suite van Synology biedt je de mogelijkheid om VM’s te backuppen, op differentieel niveau, granulair herstel en globale deduplicatie. Dat laatste is bedoeld om slechts één bakcup van een VM te maken wanneer er meerdere gebruikers eenzelfde OS gebruiken. Dit is iets wat bedrijven met thin- of zero client-oplossingen ongetwijfeld zal aanspreken.

Ook is het mogelijk om met Active Backup backups te maken van G Suite of Office 365. Zo ben je dus nooit werk kwijt mocht er iets mis gaan. Dit kan zelfs op functieniveau (email, agenda en contacten) en als single instance, wat de druk wegneemt op de groote van de backup.

Het 2018 van Synology

We gaan hierboven vooral in op wat Synology tijdens Synology 2018 presenteerde, waaruit blijkt dat ze nog meer inspelen op de werkplek van de toekomst. Het is lang niet het enige wat het bedrijf voor het kantoor van de toekomst in petto heeft. Denk aan het makkelijk opzetten van VPN-verbindingen, instant chat en nog veel meer. Het 2018 van Synology-gebruikers is er in ieder geval één waarin het prettig werken is.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie