Synology 2019: overzicht, interview Rosiel Lee en meer!

Geert van der Klugt
Hét belangrijkste evenement voor zowel Synology als ieder met belang in opslag en netwerk vond 18 oktober plaats. Op Synology 2019 waren wij van de partij, om te achterhalen wát 's wereld toonaangevendste NAS-leverancier voor de Nederlandse gebruiker en ondernemer in petto heeft.

Synology bevindt zich in een turbulent stadium. De cijfers liegen er niet om: het alsmaar groeiende bedrijf is ondertussen een wereldwijd topmerk voor de NAS en router en richt zijn kijkers in 2019 op de zakelijke markt. 'Onze focus heeft altijd op innovatie gelegen, maar de toekomende tijd biedt een kans om ook voor corporaties een definitieve opslagoplossing te bieden', vertelt Managing Director Rosiel Lee van Synology. 'We zijn daarentegen nog altijd een product-gebaseerd bedrijf. Innovatie hoort daarbij, dus bouwen we verder op zowel bestaande als nieuwe oplossingen rondom opslag, netwerk en veiligheid.' 

Dat laatste blijkt. Dít zijn de aankomende updates en nieuwe producten. 

Synology DiskStation Manager 7.0

Mobiel

De laatste grote update voor Synology's NAS-stuurprogramma vond zo'n twee jaar terug plaats. Voor DSM 7.0 pakt Synology daarom groots uit. Ten eerste biedt DSM 7.0 een vernieuwd inlogscherm, waarbij het mogelijk is om in een mum van tijd het systeem binnen te komen door middel van een scan middels QR-code. Qua mobiele functionaliteit biedt Synology tevens de DS Finder-app, waarmee een gloednieuwe NAS volledig via een smartphone op te zetten is. Middels een demonstratie toonde Synology een snelheidsverbetering van ruim 50 procent, wat inhoudt dat gegevensherstel na een HDD/SDD-mediafout aanzienlijk wordt verkort.

CMS en Active Backup Suite  

De nieuwe update introduceert de mogelijkheid om via het Synology Content Management System (CMS) meer dan 10.000 individuele Synology-apparaten vanuit een centraal systeem te beheren – een functie die daadkracht achter de zakelijke strategie zet.

Daarbovenop bevestigde Synology de kosteloze Active Backup Suite: de allereerste gratis backup-oplossing voor Virtual Machines, PCs en servers. Het Active Backup-interface oogt bovendien enorm intuïtief; uitzonderlijk voor een enkel dashboard waaruit meerdere opslagmiddelen in een reeks klikken volledig gekopieerd kunnen worden.

Netwerk

MR2200AC Mesh Router en SRM 1.2  

Samengevat maakt de gloednieuwe Mesh Router MR2200ac het mogelijk om tegen een prijs van (ongeveer) € 136,- per router 185 vierkante meter te dekken. Uitzonderlijk is de potentiele dekking en gebruiksvriendelijkheid: meerdere MR2200ac-routers kunnen met eenvoud met elkaar verbonden worden, waardoor zowel in huis als op kantoor geen kamer meer zonder wifinetwerk eindigt. Noodzakelijk daarin is sturingsprogramma SRM 1.2; lees het volledige Mesh Router-artikel voor een overzicht van routerspecificaties en een blik op SRM 1.2. 

NAS

UC300 Unified Controller

Om stabiliteit voor corporaties te bevorderen, introduceerde Synology een duale productlijn binnen de UC300-serie. Middels deze iSCSI-dedicated server wordt het mogelijk om twee identieke processen te laten verlopen, waardoor er ten allen tijde een tweede systeem beschikbaar is om de taken over te nemen. Oververhitting, memory- of CPU-fouten, moederboordschade en dergelijke zijn hierdoor geen calamiteit: 100 procent uptime van jouw NAS-server is het resultaat.

Synology DiskStation DS1819+  

Wie bekend en tevreden is met voorgangers DS1817+ en DS1815+ doet er goed aan een blik te werpen op de nieuwe DS1819+-NAS. Deze Network Attached Storage bouwt op het soepele opslaggebruik van vorige generaties en sluit daarom uitstekend aan bij thuis- en (MKB-)-kantoorgebruikers. Volledige specs vind je (binnenkort) op de website.

Rosiel Lee

Zodoende: 2019 betekent een gloednieuw Synology-repertoire. Rosiel Lee begon ruim 10 jaar terug bij Synology als Product Specialist; sinds 2015 werkt zij als Managing Director bij Synology France – wij spraken haar op Synology 2019, om een inzicht achter de schermen op te doen. ‘Ik startte toen het bedrijf nog jong was. Van een klein team ingenieurs zijn we naar 700 werknemers geschaald, met meer dan zes dochterondernemingen wereldwijd. Om voor zo’n periode in een kansrijk team gewerkt te mogen hebben – geweldig.

'Ooit startte ik als productspecialist, maar sindsdien heb ik de kans gekregen om iedere twee jaar iets nieuws beet te pakken. Werk je bij Synology, dan stop je nooit met leren: ik zit op de juiste plek, omdat ik mezelf in deze omgeving altijd kan blijven ontwikkelen.’

Verdere informatie over de genoemde producten vind je op Synology.com. Houd WINMAGPro.nl tevens in de gaten, want wanneer wij de producten in handen krijgen, voorzien we jullie uitgebreid van onze bevindingen.

afbeelding van Geert van der Klugt

Geertvan der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanGeert