Synology introduceert FlashStation FS1018 en DiskStation DS218

Redactie WINMAG Pro
Synology introduceert de FS1018 en DS218, twee NAS-oplossingen met uitgebreide functies. De servers bieden mogelijkheden voor mediastreaming, het delen van bestanden en backup-toepassingen voor data.

Beide devices zijn ideaal voor particulieren en zelfstandig ondernemers, en ontworpen voor voor gebruik op een bureau.

FS1018

De FS1018 is een krachtige en compacte all-SSD NAS voor op het bureau, en heeft 12 sleuven en een lage latentie. Hij werkt op een Intel® Pentium® D1508 dual-core-CPU en heeft 8 GB DDR4 EEC dat kan worden uitgebreid tot 32 GB. De vier plug-and-play Gigabit ethernetpoorten voor LAN kunnen worden uitgebreid met hoogwaardige opties. FS1018 ondersteunt netwerkuitbreidingskaarten met een PCIe 3.0 x8-sleuf voor meer dan 40.000 willekeurige 4K-schrijfbewerkingen (IOPS).

De geavanceerde hardware biedt hoogwaardige prestaties en doorvoer, zelfs tijdens het uitvoeren van meerdere taken en als er meerdere virtuele machines worden gehost. Met de gloednieuwe Virtual Machine Manager kunt u nieuwe software testen in sandboxes, de apparaten van uw klanten isoleren en de flexibiliteit van uw server verhogen.

'Het was heel belangrijk om een vormgeving te ontwerpen die zowel in prestatiebehoefte als in schijfcapaciteit voorziet. De FS1018 biedt 12 SSD-sleuven en is door zijn compacte formaat op elk bureau te plaatsen', vertelt Jason Fan, Product Manager bij Synology Inc.

DS218

De DS218 is een NAS met 2 sleuven en een 64-bits quad-coreprocessor met een gelijktijdige doorvoer van meer dan 112 MB/sec. aan lees- en schrijfbewerkingen. Hij wordt geleverd met 2 GB aan DDR4-geheugen – vier keer het vermogen van zijn voorganger. De DS218 is tevens geoptimaliseerd voor 10-bits 4K H.265-videotranscodering via Video Station.

'4K-video wordt steeds meer de standaard. De DS218 is daarom ook geoptimaliseerd voor 10-bits 4K H.265-videotranscodering. Als een apparaat geen 4K-video's kan afspelen, biedt de DS218 online 4K-videotranscodering naar 1080p en lager voor een optimale beleving', aldus Michael Wang, Product Manager bij Synology Inc.

DiskStation Manager

De FS1018 en DS218 maken beide gebruik van DiskStation Manager, het uitgebreide en intuïtieve besturingssysteem voor NAS-apparaten van Synology met uiteenlopende toepassingen die de productiviteit verbeteren. Synology is in de media diverse malen onderscheiden voor haar oplossingen. Zo ontving het bedrijf een toppositie in het NAS-middensegment in het onderzoek van TechTarget naar opslagoplossingen en werd het bedrijf zeven jaar op rij door PC Mag uitgeroepen tot 'Readers' Choice'.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie