T-Mobile uitgeroepen tot beste mobiele netwerk

Jordi Smit
T-Mobile is uitgeroepen tot het beste mobiele netwerk. De telecomprovider behaalde voor de vierde keer op een rij de eerste plaats in de P3-test voor mobiele netwerken.

T-Mobile beste mobiele netwerk

P3, een Duits telecombedrijf, onderzocht onder meer de Nederlandse mobiele infrastructuur. Deze scoort al jaren bijzonder hoog bij P3 op de gebieden van snelheid en betrouwbaarheid. Naast het beste mobiele netwerk T-Mobiel doen Vodafone en KPN het goed in de test; bij KPN was zelfs spraken van een verbetering in de score.

Verkiezing 'Beste mobiele netwerk'

Maar hoe werkt de test van P3? Het telecombedrijf gaat met meerdere auto's op de Nederlandse snelwegen rijden en laat hen vanuit diverse locaties met elkaar bellen. Daarnaast moeten voetgangers in verschillende steden en vanuit de trein naar vaste locaties bellen. Daarnaast testten zo'n 26.000 mensen via crowdsourcing het netwerk, vanaf december vorig jaar tot februari. Het getestte gebied beslaat 21 steden, 31 dorpen en een aantal snelwegen, en daarmee 5.7 miljoen Nederlanders.

LEES OOK: Samsung Galaxy Fold kopen? Dit moet je weten

Goedscorende onderdelen T-Mobile

Hierin kwam T-Mobile dus uit met de hoogste score als beste mobiele netwerk. T-Mobile scoorde onder meer het hoogste in de test omdat 100 procent van alle telefoontjes vanuit de auto vlekkeloos verliep. Bij Vodafone was dat 99.7 procent, bij KPN 99.5 procent. Onder voetgangers in de stad was het juist Vodafone die de 100 procent bereikte, KPN en T-Mobile bleven iets achter.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi