Tanium groeit en verhuist naar nieuw kantoor in Amsterdam

Redactie WINMAG Pro
Tanium, leverancier van unified endpoint management en security, ontwikkeld voor complexe IT-omgevingen, heeft een nieuw kantoor betrokken op de Amsterdamse Zuidas. Deze verhuizing volgt op een zeer succesvolle periode waarin de Benelux-organisatie sterk is gegroeid, zowel in het aantal medewerkers als in het aantal klanten en partners.

Vanaf het begin van de covid-pandemie is de manier waarop mensen werken sterk veranderd. Het feit dat veel mensen vanuit huis werken heeft grote impact op het beheer en de beveiliging van het almaar toenemende aantal apparaten. Tanium biedt een realtime endpoint communicatie- en beheerplatform dat is ontworpen om organisaties te helpen om inzicht in en controle over hun endpoints en IT-processen te krijgen, met ongeëvenaarde omvang en snelheid. Een groot aantal organisaties heeft de afgelopen periode bij Tanium aangeklopt om realtime inzicht in hun omgeving te krijgen.

Nieuwe medewerkers

Door de groei in het aantal klanten en partners in de afgelopen periode en omdat deze exponentiële groei naar verwachting de komende tijd zal doorzetten, is het aantal Tanium-medewerkers binnen de Benelux-organisatie met een factor vijf gegroeid. Om hen een optimale werkplek te kunnen bieden, met genoeg ruimte en mogelijkheden om te werken en elkaar te ontmoeten, is Tanium verhuisd naar een modern kantoor op de Zuidas in Amsterdam.

Tanium-as-a-Service
Dankzij de introductie van Tanium-as-a-Service (TaaS) vorig jaar, is er een groeiend aantal middelgrote organisaties (vanaf 1.000 endpoints) in de Benelux dat gebruikmaakt van het Tanium Platform. TaaS omvat alle functionaliteiten van het Tanium Platform, maar wordt volledig managed geleverd als een cloud-dienst, waardoor klanten niet hoeven te investeren in de infrastructuur. Zij kunnen direct profiteren van het Tanium Core Platform en alle additionele modules voor onder andere asset management, performance, compliancy en threat response. De uitrol van deze propositie is een belangrijke focus voor het groeiende team in de Benelux.

Partnerships

De cloud-propositie van Tanium vindt ook steeds meer weerklank bij partners in de Benelux die de oplossing inzetten om de IT-omgeving en alle endpoints van hun klanten optimaal te kunnen beheren en beschermen. Recent hebben Managed Service Providers NEH uit Leusden en Open Line uit Maastricht gekozen voor een strategische samenwerking met Tanium. Ook een groeiend aantal vooraanstaande technologieleveranciers maakt gebruik van de kracht en het realtime inzicht van het Tanium Platform. Zo zet IBM Tanium-oplossingen in voor het ontwikkelen van een security- en compliance-monitoringsoplossing en ondersteunt Salesforce een nieuwe manier van servicemanagement voor zijn werknemers.

“Het is goed om te zien dat de Tanium-organisatie in de Benelux sterk groeit. Steeds meer organisaties, ook in het middensegment, weten ons te vinden om inzicht te krijgen in hun IT-omgeving en al hun endpoints goed en effectief te beveiligen”, zegt Wytze Rijkmans, Vice President Benelux van Tanium. “We verwachten de komende tijd ons klantenbestand te verdriedubbelen, wat concreet betekent dat er in onze regio meer dan 100.000 endpoints worden beheerd via het Tanium Platform. Veel organisaties starten met het inzichtelijk maken van hun omgeving op basis van onze unieke technologie, maar schalen daarna snel op met additionele diensten omdat ze inzien dat ze met onze oplossingen beter beschermd zijn tegen moderne cyberaanvallen.”

 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie