Tech Inside: Microsoft Nederland

Geert van der Klugt
Met ‘Tech Inside’ bieden we een kijkje in dé technologisch relevante gebouwinterieurs van Nederland - van datacenter tot hyperslim kantoor. Deze keer Microsoft Nederland.

Microsoft Nederland

Microsoft Nederland gaat gedurende 2019 een grootschalige verandering aan. Het nuttigen van alsmaar ontwikkelende technologische middelen voor een efficiëntere, voordeligere samenwerking met klanten, titelt Microsoft als het nieuwe samenwerken. Digitale transformatie moet in elk aspect van een bedrijf weerspiegelt worden, meent de organisatie.

Dat streven verwezenlijkte Microsoft Nederland in november 2018, met de opening van zijn vernieuwde kantoor op het Schipholterrein. Uiteraard waren we van de partij; sindsdien lopen we rond met het brandende verlangen om de prachtige indrukken die we daar opdeden te delen. Zodoende: een sneak-peak in het beeldigste, zakelijke thuis van Nederland.

LEES OOK: MWC19 van start met aankondiging Microsoft

Internet of Things

Het mag geen verrassing heten, maar datagrootgebruik staat centraal. Van stoel naar dashboard: connecties worden tussen elke entiteit gelegd, om het efficiëntste gebruik van kantoormiddelen – zij dat een conferentiescherm of vergaderkamer – vast te leggen en na te leven.

Kostefficiëntie valt logischerwijs onder de hoofdmotivaties voor de aanleg en het gebruik van sensoren, maar connectiviteit draagt evengoed bij aan het nemen van ecologische en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Wordt duidelijk dat er ’s ochtends sneeuw ligt en lopen de filekilometers op, dan weet het kantinepersoneel direct dat er geen enorme hoeveelheden voedsel uit de koeling gehaald hoeft te worden; één van de resultaten is een tegengaan van voedselverspilling. Het peilen van de hoeveelheid licht, temperatuur, luchtvochtigheid en CO2 draagt bovendien bij aan een gezonde personeelswerkomgeving.

afbeelding van Geert van der Klugt

Geert van der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Geert