Techbedrijven harder gestraft in Groot-Brittannië

Redactie WINMAG Pro
De Britse regering gaat zich hard maken voor het beboeten van techbedrijven en sociale media platformen die er niet in slagen om gewelddadige content op tijd van hun platform te halen. Hier vallen onder andere propaganda voor kindermisbruik, terrorisme, intimidate, nepnieuws en wraakporno onder.

LEES OOK: Hoe technologie ervoor zorgt dat ouderen langer thuis kunnen wonen

De Britten komen met een voorstel waarin het kijkt naar de mogelijkheid om boetes op te leggen, websites te blokkeren en topmensen van de bedrijven aan te pakken als de content niet snel genoeg verwijderd wordt. Daarvoor is volgens de Britse regering ook een toezichthouder nodig. Deze zou dan door de sector zelf vergoed moeten worden. 

Volgens Britse ministers verschijnt er content op social media die oproept tot zelfmoord. Ook dat moet zo snel mogelijk offline, anders volgen er sancties. In Groot-Brittannië kwam het onderwerp hoog op de agenda te staan na de zelfmoord van de 14-jarige Molly Russell in 2017. Haar familie vond op haar Instagram materiaal over depressie en zelfmoord. De vader van Molly houdt Instagram deels verantwoordelijk voor haar overlijden.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie