TEHTRIS en Nomios breiden partnerschap uit naar de Benelux

Redactie WINMAG Pro

TEHTRIS, de Franse aanbieder van het TEHTRIS XDR Platform en technologieleider in de strijd tegen cyberspionage en cybersabotage, heeft een nieuw partnerschap getekend met Nomios, een Europese leverancier van oplossingen en diensten voor cybersecurity en veilige netwerken. De bedrijven werkten al samen in Frankrijk en het partnerschap is nu uitgebreid naar diverse regio's wereldwijd, waaronder de Benelux. Als gevolg van de samenwerking zullen de integratiediensten, managed services en SOC van Nomios gebruikmaken van oplossingen van TEHTRIS, waaronder het TEHTRIS XDR Platform.

TEHTRIS

Het TEHTRIS XDR Platform maakt gebruik van kunstmatige intelligentie en is de eerste XDR (eXtended Detection Response)-oplossing die in Europa is ontworpen. De hypergeautomatiseerde cybersecurity-oplossing detecteert, analyseert en neutraliseert onder meer ransomware, Advanced Persistant Threat (APT)-aanvallen en zero day-aanvallen autonoom en in real time. Het platform beveiligt bestanden en informatie van internationale klanten zonder de inhoud ervan te lezen en wordt ontwikkeld en gehost in Europa. Hiermee voldoet TEHTRIS aan de Europese regelgeving, waaronder de AVG en NIS2. TEHTRIS is ISO 27001-gecertificeeerd en zijn oplossingen worden dankzij het partnerschap met de Open Trusted Cloud van OVHCloud in de cloud gehost.

Nomios werkt nauw samen met zijn klanten om de veiligheid van hun IT-netwerken te waarborgen. Het bedrijf begrijpt de uitdagingen waar IT-managers mee te maken hebben. Van hen wordt verwacht dat zij innoveren, zich aanpassen om zakelijke groei te realiseren en tegelijkertijd de kosten terugbrengen. Daarom bieden de cybersecurity-experts van Nomios integratiediensten, audit & consulting en ondersteunende diensten op maat. Nomios richt zich onder andere op Operational Technology (OT). Veel bedrijven zijn zich immers nog steeds niet bewust van de bedreigingen die cyberaanvallen vormen voor hun OT-bedrijfsmiddelen. Bovendien zijn hun maatregelen voor cyberbeveiliging meestal niet toegesneden op operationele technologie.

TEHTRIS en Nomios zullen samen klanten in de OT-sector ondersteunen. Hierbij zal het gezamenlijke aanbod worden aangepast aan de uitdagingen van OT en andere gevoelige omgevingen. Nomios is een bekroonde TEHTRIS Partner met hoog opgeleide en gecertificeerde ingenieurs in dienst. Dit betekent dat experts van Nomios beschikken over de juiste technische know-how en hands-on ervaring. Zij kunnen een op TEHTRIS gebaseerde oplossing ontwerpen, implementeren en beheren die aan de specifieke vereisten van iedere onderneming voldoet.

“We zijn verheugd om in de Benelux samen te werken met TEHTRIS, een gerenommeerde leverancier van geavanceerde Extended Detection and Response (XDR)-oplossingen”, aldus Mohamed El Haddouchi, Managing Director en Group CTO bij Nomios. “Door gebruik te maken van krachtige analytics en machine learning helpen we bedrijven om hun beveiliging te verbeteren en kritieke bedrijfsmiddelen te beschermen. Deze samenwerking is een belangrijke mijlpaal in onze missie om onze cybersecurity-oplossingen en onze managed services voor detectie en respons te leveren aan bedrijven in allerlei sectoren. Samen zetten we ons in om onze klanten te beveiligen tegen de groeiende cybercriminaliteit en om organisaties in staat te stellen te slagen in het huidige digitale landschap.”

“De afgelopen twee jaar heeft onze samenwerking in Frankrijk met Nomios als TEHTRIS Elite Partner onze gezamenlijke klanten veel opgeleverd. We zijn verheugd dat we vandaag dit partnerschap kunnen versterken, internationaal kunnen uitbreiden en het aanbod van kwalitatief sterke diensten kunnen verbeteren”, zegt David Junca, Chief Revenue Officer bij TEHTRIS. “De geavanceerde mogelijkheden van ons hypergeautomatiseerde XDR-platform in combinatie met de gecertificeerde cybersecurity-expertise van Nomios maken het mogelijk om de meest geavanceerde cyberaanvallen te detecteren en erop te reageren. Samen maken we zowel IT- als OT-omgevingen veilig en compliant met de nieuwste Europese regelgeving.”

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie