Thales en Google Cloud bundelen hun krachten voor ontwikkeling van door generatieve AI ondersteunde informatiebeveiliging

Redactie WINMAG Pro

Thales, wereldwijd leider in technologie en cybersecurity, kondigt een samenwerking met Google Cloud aan voor de ontwikkeling van nieuwe databeveiligingsmogelijkheden, aangedreven door generatieve AI. Dit helpt bedrijven om hun gevoelige data effectiever in kaart te brengen, te classificeren en te beschermen. De samenwerking sluit aan op de strategie van Thales voor generatieve AI en biedt gebruikers van het CipherTrust Data Security Platform nieuwe, door AI ondersteunde functies en ervaringen.

  • Nieuwe AI-functies binnen het CipherTrust Data Security Platform maken gebruik van de basismodellen van Google Cloud en generatieve AI-ondersteuning in Vertex AI1 voor het automatiseren van de detectie en beveiliging van bedrijfskritische data.
  • De gezamenlijke oplossing helpt organisaties om essentiële taken te automatiseren en hun data veilig te houden.

Steeds meer organisaties brengen gevoelige informatie in de cloud onder. Volgens het 2023 Thales Data Threat Report weet echter slechts 24 procent van hen waar al hun data precies ligt opgeslagen. Thales gaat in samenwerking met Google Cloud generatieve AI inzetten voor het verbeteren van de mogelijkheden van het CipherTrust Data Security Platform voor het in kaart brengen, classificeren en beschermen van gevoelige data in de cloud. Bedrijven kunnen op die manier de operationele efficiëntie een boost geven, sneller aan de eisen van de wet- en regelgeving voldoen en gaten in de beveiliging dichten.

De Intelligent Protection-dienst van het CipherTrust Platform wordt uitgebreid met de nieuwe machine learning-functie ‘Data Discovery and Classification Machine Learning’. Deze wordt ondersteund door Vertex AI ter verbetering van de processen voor detectie en classificatie. Data wordt met behulp van machine learning onderverdeeld in diverse categorieën en subcategorieën. Er wordt gebruikgemaakt van ‘named entity recognition’ om uiteenlopende typen gevoelige informatie in kaart te brengen. Data Discovery and Classification wordt kracht bijgezet door machine learning-technieken die gebruikmaken van de semantische context voor de detectie en classificatie van gevoelige informatie binnen opslagplaatsen van zakelijke documenten. Deze technieken zorgen er ook voor dat gevoelige informatie binnen vooraf gedefinieerde grenzen blijft.

Sebastien Cano, senior vice president Cloud Protection & Licensing activities bij Thales: “Door deze samenwerking kunnen de toonaangevende AI-mogelijkheden van Google Cloud bijdragen aan nog sterkere prestaties van de Intelligent Protection-dienst van het CipherTrust-platform van Thales. Dit platform biedt een oplossing voor beveiligingsproblemen door het in kaart brengen en classificeren van gevoelige informatie. De combinatie van deze technologieën draagt bij aan krachtige, door AI ondersteunde functies die klanten helpen met het automatiseren van essentiële taken en zorgt ervoor dat hun gevoelige data in de cloud veilig blijft en voldoet aan de door hen gedefinieerde beleidsregels.”

Sunil Potti, algemeen directeur en vice president Cloud Security bij Google Cloud: “De toegankelijkheid en bescherming van data in de cloud zijn bepalend voor zakelijk succes. We zijn er trots op om samen te werken met Thales en de mogelijkheden van het CipherTrust Intelligent Protection-platform en onze oplossing Vertex AI te verenigen. Onze gezamenlijke klanten kunnen op die manier profiteren van snellere en gestroomlijnde discovery en classificatie van hun gevoelige data zonder zich zorgen te hoeven maken over de aantasting of diefstal van gevoelige informatie.”

Vertex AI1 is een machine learning (ML)-platform van Google dat het mogelijk maakt om ML-modellen en AI-applicaties te trainen en de door Google in eigen beheer ontwikkelde modellen (LLM’s, Vision, Timeseries enzovoorts) aan te passen voor gebruik in door AI ondersteunde applicaties.

Lees ook: Thales introduceert CipherTrust Data Security Platform as-a-Service | WINMAG Pro

Lees ook: Kwart organisaties vindt identiteits- en toegangsbeheer de beste verdediging tegen veiligheidsrisico's | WINMAG Pro

Wellicht ook interessant: Productie industrie in april 12% lager | Baaz.nl

Wellicht ook interessant: Faillissementen met 60% gestegen ten opzichte van 2022 | Baaz.nl

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie