Tributes: dé functie voor nabestaanden

Jordi Smit
Facebook heeft een nieuwe functie toegevoegd, genaamd Tributes. Het geeft familie en vrienden van overleden personen de mogelijkheid om herinneringen te delen.

Nieuwe functie Tributes

Tributes krijgt een plaats naast de tijdlijn van een overleden gebruiker. De nieuwe functie biedt gebruikers de mogelijkheid een speciale dag te vieren of een bericht achter te laten voor nabestaanden. 

Tributes gebruikt kunstmatige intelligentie

Voor het monitoren maakt Facebook gebruik van kunstmatige intelligentie. Op deze wijze worden personen niet aangeraden bij uitnodigingen voor aankomende evenementen. Ook krijgen vrienden geen verjaardagsherinneringen meer te zien.

LEES OOK: De kerfstok van Facebook

Functie van 2015

Het social medium is al langere tijd bezig met dit onderwerp. Vier jaar geleden introduceerde Facebook de mogelijkheid om bij overlijden het account over te dragen aan een specifiek persoon. De erfgenaam die het account in handen krijgt, kan bijvoorbeeld een bericht opstellen dat bovenaan de pagina komt te staan en nieuwe vriendschapsverzoeken accepteren of weigeren. Daar komt met Tributes dus verandering in.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi