Tributes: dé functie voor nabestaanden

Jordi Smit
Facebook heeft een nieuwe functie toegevoegd, genaamd Tributes. Het geeft familie en vrienden van overleden personen de mogelijkheid om herinneringen te delen.

Nieuwe functie Tributes

Tributes komt naast de tijdlijn van een overleden gebruiker te staan. Nabestaanden kunnen met de nieuwe functie onder meer speciale dagen vieren of berichten achterlaten voor nabestaanden. Facebook meldt dat accounts die als herinneringspagina worden ingesteld in het vervolg niet meer opduiken bij bepaalde onderdelen van Facebook.

Tributes gebruikt kunstmatige intelligentie

Om dit te moniteren, maakt het sociale medium gebruik van kunstmatige intelligentie. Op deze wijze worden personen niet aangeraden bij uitnodigingen voor aankomende evenementen. Ook krijgen vrienden geen verjaardagsherinneringen meer te zien.

LEES OOK: De kerfstok van Facebook

Functie van 2015

In 2015 maakte Facebook het voor gebruikers mogelijk om hun account bij overlijden over te dragen aan een specifieke persoon. De erfgenaam die het account in handen krijgt, kan bijvoorbeeld een bericht opstellen dat bovenaan de pagina komt te staan en nieuwe vriendschapsverzoeken accepteren of weigeren. Daar komt met Tributes dus verandering in.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi