Trilfunctie smartphone voorkomt zakkenrollen

Jonas Bloemen
Niets is vervelender dan wanneer je slachtoffer wordt van een zakkenroller. Het Zweedse bedrijf Ericsson heeft echter een functie voor je smartphone ontwikkeld die diefstal van je telefoon bijna onmogelijk maakt.

LEES OOK: Samsung Galaxy Note 10 komt in augustus

Dankzij de technologie die Ericsson heeft ontwikkeld herkent een smartphone heel snel wie de telefoon pakt. Op het moment dat de technologie doorheeft dat de smartphone niet door de eigenaar gepakt wordt, schakelt de ‘gladde modus’ zich in. Het toestel begint hard te trillen waardoor het lastig is om de smartphone in je handen te houden. Daarnaast moet het de eigenaar ook wel opvallen wanneer zijn of haar toestel zo afwijkend begint te vibreren.

Technologie 

De technologie die Ericsson heeft ontwikkeld werkt via slimme hartslag- en omgevingssensoren. Het Zweedse bedrijf zegt dat het met de technologie ook kan aflezen waar op het lichaam een smartphone zich begeeft. Dit kan voorkomen dat het toestel uit je zak valt omdat de technologie je van tevoren een waarschuwing geeft. 

De Zweedse telecomgigant laat weten dat de slimme sensoren afwijkende situaties zal herkennen en op basis daarvan van zich laat horen. Daarbij heeft de technologie in de gaten in welke situatie zich begeeft. Bijvoorbeeld aan de oplader of in iemand zijn zak. De technologie zit nog in geen enkele smartphone. Vanaf wanneer Ericsson de technologie op de markt gaat brengen is nog niet bekend.