TSTC: CCSP & CSAC training | Cloud Security Masterclass

Jordi Smit
Bezwaren omtrent beveiliging van vertrouwelijke informatie komen steeds vaker en meer in de schijnwerpers te staan. Bewustwording en een gebrek aan kennis van praktische of economische oplossingen liggen ten grondslag. De hoogste tijd om dit onder de aandacht te brengen.

CCSP (Certified Cloud Security Professional) is de nieuwe standaard in Cloud Security certificering van (ISC)2 en de Cloud Security Alliance. Verspreid over zes domeinen worden onderwerpen als cloud architectuur, de impact op risk management, business continuity, identity management en legal / compliance behandeld. Belangrijke onderwerpen als cloud omgevingen in IT (Security) Audits en het opdoen van hands-on ervaring in Cloud Security implementaties blijven in CCSP echter onderbelicht.  

LEES OOK: MKB Proof Awards 2019 | TSTC

CCSP bij TSTC  

Alleen bij TSTC volg je CCSP in combinatie met twee inbegrepen avondsessies gebaseerd op de Cloud Security, Audit & Compliance training waarin juist deze thema’s worden uitgediept. Deze aanvullende kennis gebruik je enerzijds om een cloudomgeving zelf te auditen of voorbereid te zijn op een externe audit en anderzijds om (door middel van hands-on labs) beter te begrijpen hoe je Cloud Security operationeel vormgeeft.  

CCSP / CSAC is een unieke Cloud Security training. Nergens worden  cloud-architectuur en de security-aspecten daarvan (inclusief hands-on labs) gecombineerd met kennis over het IT-auditproces en de belangrijke verschillen tussen het auditen van fysieke- en cloudomgevingen. Verder leer je welke gevolgen dit heeft voor zaken als Risk Management, Identity & Access Management, disaster recovery, incident response en applicatiebeveiliging en wat je moet doen om een cloud-implementatie succesvol en veilig te laten verlopen. Na het volgen van deze training weet je tot slot hoe je organisatie compliance issues kan voorkomen door cloud-oplossingen veilig te (laten) implementeren.   

Doelgroep  

De trainingen zijn voor verschillende groepen zeer geschikt. Wat te denken van Security professionals, IT (Security) Auditors, Virtualisatie- of Cloud beheerders, Risk Managers en ieder ander die betrokken is bij de beveiliging of implementatie van cloud oplossingen.   

Enkele onderdelen

Waarom zou je deze ICT-training volgen? De training bestaat onder meer uit de volgende onderdelen.  
 

  • Cloud Security en risico’s vanuit  verschillende oogpunten leren  bekijken en begrijpen.  
  • De benodigde security controls in cloud omgevingen beoordelen en implementeren die vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid verzekeren.  
  • Hands-on ervaring opdoen in een Cloud Security implementatie met behulp van daarvoor in de markt veel gebruikte producten.  
  • Leren welke onderdelen van een cloud omgeving geaudit worden en hoe dit proces verloopt.  
  • Methoden leren gebruiken om een Cloud omgeving effectief mee te nemen in een IT (Security) Audit.
afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi