Uitgelekte Documenten Onthullen Plannen voor een Vernieuwde Xbox Series X

Redactie WINMAG Pro

Een onlangs uitgelekte document, voortgekomen uit de rechtszaak FTC tegen Microsoft, onthult dat Microsoft wellicht aan een middelgrote vernieuwing van de Xbox Series X werkt, die gepland staat voor een release in 2024. Dit nieuws komt als een verrassing, aangezien Microsoft eerder had verklaard geen plannen te hebben voor een mid-gen console-refresh.

Volgens het uitgelekte document werkt Microsoft aan drie nieuwe consoles. De eerste, met de codenaam 'Ellewood', is een lichte update van de Xbox Series S, die in september 2024 wordt verwacht. De tweede, 'Brooklin', die gepland staat voor november 2024, is een schijfloze versie van de Xbox Series X. Een ander model, genaamd XDL, zal waarschijnlijk dezelfde specificaties hebben als Brooklin, maar met Xbox Design Lab maatwerkopties.

 

Foto van Microsoft

 

De meeste aandacht gaat echter uit naar de vernieuwde Xbox Series X. Hoewel het nieuwe ontwerp, door zijn cilindervorm, door Microsoft wordt omschreven als "schattig", zijn er twijfels of gamers het ontbreken van een disc-drive wel kunnen waarderen. Naast het vernieuwde ontwerp zal de Series X uitgerust zijn met Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2, een USB-C poort aan de voorkant en 2TB aan opslag. Daarnaast wordt er een nieuwe 'Sebile' controller gelanceerd met ingebouwde accelerometer, haptiek en duurzaamheidsopties.

 

Foto van Microsoft

 

Het document bevat ook informatie over zakelijke overwegingen, zoals geschatte verkoopvolumes, marges en financiering. Een opmerkelijke onthulling was dat de "volledige productvisie van Sebile nog niet is goedgekeurd vanwege het bruto margepercentage (GM%)". Microsoft lijkt deze beslissing bij de financiële afdeling te leggen.

Het is onduidelijk hoe dit document publiek is geworden, maar het is waarschijnlijk dat deze onthulling aanzienlijke gevolgen zal hebben voor het bedrijf. Het wachten is nu op een officiële reactie van Microsoft op deze lek.

 

Lees ook

Sony's PlayStation Portal: Wat moet je weten?

LG Smart Cottage: De Toekomst van Duurzaam Wonen

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie