Uitgelekte foto's van nieuwe Nokia-telefoon

Fenna Kiebert
Er zijn uitgelekte foto’s van een nieuwe Nokia-telefoon op het Chinese sociale netwerk Weibo gedeeld. Op de foto’s zie je de achterkant van de telefoon met een grote, ronde, waarschijnlijk 48 megapixels camera.

LEES OOK: Waarom de ICT vrouwen nodig heeft

De foto's van de nieuwe Nokia-telefoon zijn inmiddels van de Chinese site Weibo verwijderd, maar ze zijn nog wel te vinden op XDA Developers. De uitgelekte foto’s komen van een gebruiker genaamd @fenibook. Het toestel dat je op de foto’s ziet heeft de codenaam 'daredevil.' Over de telefoon zelf is verder nog niet veel bekend, maar wat we zien op de foto’s zijn enkele hoofdkenmerken. Het gaat om een telefoon van HMD Global, een bedrijf dat Nokia-toestellen maakt. Daarnaast werkt de telefoon gewoon via Android, zoals standaard is bij Nokia.

48 megapixel camera

De telefoon heeft vier sensoren op de achterkant, waarvan in ieder geval twee camera's. Eén daarvan is een 48 megapixel-sensor, alleen is niet meteen duidelijk om welke sensor het gaat. Ook lijkt het erop dat een van de camera's een groothoeklens is, door uitgelekte beelden van de camerasoftware. Naast de informatie over de camera, is ook te zien dat de frontcamera een druppelvormige notch bezit en dat er een vingerafdrukscanner op de achterkant zit. Ook zit er een 3,5mm-poort in het toestel en is er een 'AI-knop' aan de zijkant te vinden. De achterkant is waarschijnlijk van glas.

Op verdere en definitieve informatie, moet nog even gewacht worden.

afbeelding van Fenna Kiebert

Fenna Kiebert | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fenna