Ultradunne Acer Swift 7 aangekondigd op CES 2019

Ruben den Boer
Ter gelegenheid van de CES, de enorme techbeurs die op dit moment in Las Vegas plaatsvindt, heeft Acer meerdere nieuwe laptops aangekondigd. Onder de aankondigingen was ook de nieuwe Switch 7, een ultralichte, ultradunne laptop die niet inlevert op kracht.

'Hoe dunner hoe beter' lijkt het credo te zijn tijdens CES 2019. Fabrikanten experimenteren en proberen van alles om hun laptops zo dun mogelijk te maken. Ook Acer probeert hun apparaten tot het uiterste te duwen en bereiken een nieuw uiterste met de aankondiging van de Acer Swift 7. Deze laptop weegt slechts 1 kg en is maar 1 cm 'dik', daarmee zet Acer een enorm draagbare laptop op de markt. Behalve het lichte gewicht en flinterdunne ontwerp zoekt de fabrikant ook de grenzen van het screen-to-body ratio op: het touchscreen van de Acer Swift 7 bedekt maar liefs 92 procent van het oppervlakte. 

LEES OOK: Chromebook kopen? Dit moet je weten

Acer Swift 7 levert niet in op kracht

Je zou denken dat Acer met zo'n dun ontwerp veel zou moeten inleveren op kracht, maar niets is minder waar. Onder de motorkap vinden we een Inter Core processor van de achtste generatie en een batterij die wel 10 uur meegaat. En ondanks dat het de Acer Swift 7 ontbreekt aan ventilatoren, claimt Acer toch dat hun nieuwe laptop muisstil. 

Het enige waar de Acer Swift 7 op inlevert is connectiviteit, er zijn slechts twee USB Type-C aansluitingen met de mogelijkheid tot Thunderbolt 3, USB 3.1 en Display Port 1.2.

afbeelding van Ruben den Boer

Ruben den Boer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Ruben