Unit4 benoemt Johan Reventberg tot Chief Revenue Officer

afbeelding van Redactie WINMAG Pro
Unit4 kondigde gisteren de aanstelling van Johan Reventberg aan tot Chief Revenue Officer.

Unit4 is leider in zakelijke cloudapplicaties voor dienstverlenende organisatie. In deze functie zal Reventberg verantwoordelijk zijn voor alle wereldwijde Go-to-Market-activiteiten van Unit4, waaronder het toezicht houden op de partnerorganisatie valt.

Met meer dan twintig jaar ervaring in consulting, pre-sales, sales management en algemeen management stapt Reventberg van software- en consultancybedrijf Blue Yonder over naar Unit4. Hij was bij Blue Yonder als directeur van de EMEA-regio verantwoordelijk voor de inkomsten vanuit de software en professionele diensten en het afstemmen van de regionale Go-to-Market-aanpak op de wereldwijde strategie.

Reventberg begon zijn carrière als IT- en managementconsultant bij Accenture, waar hij zich richtte op grootschalige IT-transformaties in de detailhandel en IT-outsourcing. Daarna maakte hij de overstap naar Oracle als sales- en oplossingenadviseur. Hier was hij verantwoordelijk voor de lancering van Oracle Retail in Scandinavië. Reventberg woont in Stockholm en heeft een bachelor in informatica en een master in bedrijfs- en informatietechnologie.

"Johan brengt een schat aan SaaS-expertise met zich mee en heeft veel wereldwijde en regionale ervaring, wat een enorme bijdrage zal leveren aan de ontwikkeling van Unit4 tot een echt cloudbedrijf dat de digitale transformatie van onze klanten ondersteunt. Johan is een doorgewinterde professional en we kijken uit naar de impact die hij ongetwijfeld gaat hebben op zowel onze klanten als het bedrijf", aldus Mike Ettling, Chief Executive Officer van Unit4.

"Ik kijk ernaar uit om mijn passie voor verkoop en mensen in te zetten in deze wereldwijde rol bij een bedrijf waar de mens centraal staat", aldus Johan Reventberg. "In een tijdperk van digitale ontwrichting, en op een bepalend moment voor Unit4, ligt mijn focus op het ondersteunen van Unit4 klanten. Ik wil ze helpen om zo veel mogelijk uit de innovaties en technologie van ons bedrijf te halen, om zo de kansen te benutten die deze ontwrichting met zich meebrengt. Met een duidelijke cloudstrategie en een al zeer volwassen ERP-systeem, hebben we bij Unit4 een enorm potentieel om klanten en de focusmarkt te bedienen."