Vanaf nu kun je een tijdslimiet instellen op Instagram

Ruben den Boer
Begin augustus kondigde Facebook, het moederbedrijf van Instagram, aan dat ze gebruikers de mogelijkheid zouden geven een tijdslimiet in te stellen. Vanaf de laatste update is de nieuwe functie voor alle Instagrammers te gebruiken.

Functie Instagram

Gebruikers van het social media platform kunnen de functie vinden door naar hun profiel te gaan, op het menu-icoon rechtsboven te tikken en voor ‘Je activiteit’ te kiezen. Hier kunnen gebruikers een tijdslimiet per dag instellen. De app zal vervolgens waarschuwingen sturen als de gebruiker over de limiet heengaat. Daarnaast zien gebruikers hier hoelang ze gemiddeld per dag op Instagram zitten en op welke dagen ze de app het meeste gebruikten.

Nog geen tijdslimiet op Facebook

Hoewel Facebook eerder aankondigde dat gebruikers ook op de Facebook app een tijdslimiet zouden kunnen gaan instellen, is dat op het moment nog niet mogelijk. Het is nog niet bekend wanneer deze functie uitgerold wordt voor het social media platform.

Inzicht in app

Door gebruikers de mogelijkheid te bieden om een tijdslimiet aan hun gebruik te stellen, hoopt Facebook dat mensen meer inzicht krijgen in hoeveel ze de app gebruiken. Op zowel Android als iOS hebben gebruikers al de mogelijkheid te zien hoeveel ze bepaalde apps gebruiken.

afbeelding van Ruben den Boer

Rubenden Boer | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRuben