Veeam behaalt internationale Common Criteria-certificering voor cyberweerbaarheid

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Het Veeam Data Platform van Veeam Software, leider in dataprotectie en ransomware-herstel, heeft de Common Criteria-certificering behaald van het National Information Assurance Partnership (NIAP) en werd opgenomen in de NIAP Product Compliant List (PCL). Deze erkenning is een belangrijke stap in het verbeteren van dataprotectie en het waarborgen van de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van gevoelige en kritische informatie. Een Common Criteria-certificering verzekert partners, klanten en overheden van Veeam’s toewijding aan kwaliteit en risicobeperking, en valideert afstemming op de strengste regelgeving op het gebied van cyberbeveiliging.

Common Criteria is de gouden standaard op het gebied van cyberbeveiliging. De certificering is ontwikkeld in samenwerking met landen zoals het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Canada, Nederland, Australië, Singapore en de Verenigde Staten. Deze internationale inspanning bundelt de expertise van deze landen om een uniform raamwerk te creëren voor het evalueren van de beveiligingskenmerken van IT-producten. Het is een bewijs van mondiale samenwerking tegenover één gemeenschappelijke tegenstander: cybercriminelen.

“Overheidsinstellingen zetten steeds vaker Veeam-technologieën in. Aangezien deze instanties een aantrekkelijk doelwit blijven voor cybercriminelen die de nationale veiligheid, kritieke infrastructuur, privacy en burgers bedreigen, wenden ze zich tot de meest betrouwbare en bewezen oplossingen”, zegt Anand Eswaran, CEO van Veeam. “Het bestrijden van cyberdreigingen vereist samenwerking tussen verschillende sectoren. De Common Criteria-certificering is een goed voorbeeld van hoe overheidsinstanties zijn samengekomen om ervoor te zorgen dat technologie voldoet aan de beste normen. Veeam streeft ernaar samen te werken met partners en allianties om te innoveren en een verenigd front te vormen tegen cyberdreigingen en -aanvallen. We zijn trots dat Veeam deel uitmaakt van deze wereldwijde inspanning.”

Het behalen van de Common Criteria-certificering vereist uitgebreide tests, evaluaties en validatie. Elk aspect van het product - van code tot beveiligingsmechanismen en operationele functionaliteit - wordt nauwkeurig onderzocht om te kijken of het voldoet aan de strenge criteria. De eisen van dit certificeringsproces weerspiegelen de niet aflatende inspanningen die nodig zijn om de cyberweerheid te versterken nu cyberaanvallen en ransomware-dreigingen blijven toenemen.

Het Veeam Data Platform biedt geavanceerde databeveiliging, herstel en hybride cloudmogelijkheden voor de hele IT-omgeving - multi-cloud, virtueel, hybride, fysiek, SaaS (M365, Salesforce) en Kubernetes. Veeam Backup and Replication v12, de basis voor het Veeam Data Platform, biedt een veilige back-up en snel en betrouwbaar herstel van elke cyberdreiging, waaronder ransomware, om organisaties veerkrachtig en draaiende te houden. Door deze platformbenadering kan elke omgeving, hoe complex ook, snel worden beveiligd en hersteld, waardoor ransomware-aanvallen snel worden verslagen en maximale efficiëntie en betrouwbaarheid van DoD-netwerken zijn gegarandeerd. Veeam Data Platform Advanced Edition combineert de uitgebreide back-up- en herstelfuncties van Veeam Backup & Replication met krachtige monitoring-, analyse-, en compliance-mogelijkheden van Veeam ONE om gebruikers te voorzien van intelligente monitoring en observatie om eventuele back-up- of herstelproblemen te identificeren en op te lossen voordat ze zich voordoen.

Naast deze Common Criteria-certificering heeft Veeam ook andere certificeringen, zoals: DoDIN APL, FIPS 140-2, Independent Verification & Validation, ISO, SOC en meer. Ga voor een volledige lijst naar: https://www.veeam.com/solutions/industry/government.html.