Veel grotere accu in iPhone 2019

Jonas Bloemen
De opvolger van de iPhone XS, de iPhone 2019, krijgt een accu die 25 procent groter is dan zijn voorganger.

LEES OOK: iPhone 11: dit weten we tot nu toe

De iPhone 2019 zal voorzien zijn van de grootste batterijupgrade. Dat terwijl andere iPhone upgrades, zoals de XS Max, een upgrade van tien tot vijftien procent krijgt. Ook de variant van de iPhone XR krijgt een batterij die maximaal vijf procent groter is. 

Daarnaast lijkt het erop dat de nieuwe iPhones elkaar kunnen gaan opladen. Leg je bijvoorbeeld een iPhone 2019 op een andere iPhone, dan laadt de telefoon op. Zie het als een soort batterij delen. Het is de bedoeling dat op die manier ook de AirPods opgeladen kunnen worden. 

Geruchten iPhone 2019

Naast de Wireless Powershare gaan nog meer zaken over de nieuwe iPhone 2019 ten ronde. Zo zou de nieuwe smartphone van Apple een Face ID gaan gebruiken. De techniek scant de aderen van de gebruiker om deze te identificeren. De technologie wordt ook wel 'subepidermal imagaing' genoemd. Bovendien krijgt de iPhone 2019 maar liefst drie camera's tot zijn beschikking. De telefoon krijgt een extra lens erbij, aangezien er al twee cameralenzen aan de achterkant waren te vinden. 

Daarnaast is de beeldkwaliteit beter onder bepaalde lichtomstandigheden, bijvoorbeeld bij weinig licht. Naar verwachting vindt de release van het nieuwe exemplaar dit najaar plaats. En waarschijnlijk worden deze producten dan in september en oktober over de winkels verspreid.