Veltwerk en DWE ICT bundelen de krachten!

Redactie WINMAG Pro

DWE ICT en Veltwerk, twee toonaangevende leveranciers van ICT- diensten, kondigen vandaag verheugd hun fusie aan.

Fusie van Veltwerk en DWE ICT: Een Versterkte Focus op Onderwijs-ICT

DWE ICT is een ICT-dienstverlener die zich richt op zowel het onderwijs als het midden- en kleinbedrijf (MKB). Veltwerk heeft het productaanbod en de dienstverlening juist volledig gericht op alleen het onderwijs. 

DWE ICT staat bekend om haar brede technische expertise, specifieke branchekennis en innovatieve producten zoals de EduConnector. Kenmerkend voor Veltwerk zijn de sterke, op het onderwijs gerichte adviesdiensten, het VO-concept-platform en diensten zoals Network-as-a-Service. 

Door de fusie van Veltwerk en DWE ICT profiteren de klanten van beide ondernemingen van gecombineerde middelen, expertise en technologieën. De ondernemingen bedienen individueel nu al een groot aantal onderwijsinstellingen in met name het voortgezet onderwijs.  

Gezamenlijk worden zij de meest gespecialiseerde ICT dienstverlener in het Nederlandse onderwijs.

In de nieuwe organisatie zullen twee divisies worden opgezet; één gericht op het onderwijs en één gericht op het MKB (incl. Hospitality en Transport & Logistiek verticals). Deze structuur zorgt ervoor dat alle sectorspecifieke kennis die vereist is voor de klanten van de onderneming altijd snel en eenvoudig toegankelijk is. 

Een van de speerpunten van de fusie is de verdere ontwikkeling van producten en diensten op het gebied van identiteitsmanagement. Beide bedrijven beschikken al over zeer krachtige platformen op dit gebied. Door deze expertise te bundelen, kunnen nog meer instellingen profiteren van geoptimaliseerde processen, krachtige automatiseringen en verbeterde veiligheid. 

Reijer van Wegen, momenteel algemeen directeur van Veltwerk, zal de rol op zich nemen als directeur onderwijs binnen de nieuwe organisatie. Zijn uitgebreide ervaring en diepgaande kennis van techniek binnen het onderwijsveld zullen een waardevolle bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van de gecombineerde entiteit. 

Walewein Broeren, momenteel commercieel manager bij DWE ICT, zal als directeur MKB verantwoordelijk worden voor de overige activiteiten van de combinatie. Zijn jarenlange ervaring op commercieel vlak, gecombineerd met veel ICT technische knowhow, maken hem bij uitstek geschikt voor deze verantwoordelijkheid. 

"Twaalf jaar geleden zijn we begonnen om - met effectieve ICT - het onderwijs elke dag een beetje beter te maken. Vandaag de dag maken meer dan 250, en nu gezamenlijk 500+ scholen, structureel gebruik van onze diensten," aldus Reijer van Wegen. "De fusie stelt ons in staat om ons te blijven richten op onze specialisatie in het onderwijs en tegelijkertijd te profiteren van de schaalvoordelen die DWE ICT met zich meebrengt. Hierdoor kunnen wij elke school in Nederland voorzien van de beste ICT." 

“De fusie tussen Veltwerk en DWE ICT betekent een grote stap vooruit in het leveren van hoogwaardige ICT-diensten aan het onderwijs. Een stap die ervoor zorgt dat onze klanten de best mogelijke ondersteuning ontvangen en waarmee we de efficiëntie en effectiviteit van ICT in het onderwijs kunnen blijven verbeteren.” aldus Ron Groen, Algemeen Directeur DWE-ICT. 

 

Lees hier ook:

https://www.winmagpro.nl/equinix-biedt-snellere-virtuele-verbindingen-met-de-cloud-en-sluit-partnerschap-met-google-cloud

https://www.winmagpro.nl/onderzoek-palo-alto-networks-schijnt-nieuw-licht-op-toename-mallox-ransomware

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie