Verbeterde batterij iPhone XR

Fenna Kiebert
Apple's huidige iPhone XR heeft al een batterij met een behoorlijke levensduur. De aankomende vervanger krijgt een nog betere batterij.

Volgens verschillende bronnen is Contemporary Amperex Technology begonnen met het massaal produceren van de bijgewerkte, betere batterij van de iPhone XR2 2019. Dat dit in China gevestigde bedrijf dat doet, is niet zo gek, want het bedrijf heeft Apple al geruime tijd voorzien van batterijen. Maar wat nog belangrijker is, wat is de capaciteit van de vernieuwde batterij?

LEES OOK: Zo blokkeer je vervelende bellers voor iPhone en Android

Batterijcapaciteit

TheElec, een Chinese technologie website, suggereert dat de batterijcapaciteit van de nieuwe iPhone XR2 3.110 mAh zal zijn. Dat is een verbetering van zo’n 5 procent ten opzichte van de 2,942 mAh-batterij waarmee de iPhone XR in 2018 is geïntroduceerd. Dit lijkt niet veel, maar de verbetering is wel degelijk merkbaar. 

Batterij iPhone XS Max

Zelfs met de verbeterde batterij is dit niet de grootste die Apple ooit in een iPhone heeft gebruikt. De batterij van de iPhone XS Max gaat uit van 3.171 mAh, maar is gemaakt in een unieke meercellige L-vorm die in het apparaat past. Hoewel de XR een fysiek kleinere eencellige batterij heeft, is aangetoond dat de batterij van de XR langer meegaat dan de XS Max's. Dit komt door de lagere kwaliteitsdisplay van de XR, dat minder stroom verbruikt.

De iPhone XR2 is waarschijnlijk verkrijgbaar met twee nieuwe kleurenopties, waaronder Paars en Neon groen. Het gerucht gaat dat de kleuren Koraal en Blauw bij de nieuwe versie verdwijnen.

afbeelding van Fenna Kiebert

Fenna Kiebert | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fenna