Vergadering Trump: Twitter en Facebook 'moeten komen'

Fenna Kiebert
President Donald Trump heeft afgelopen donderdag een bijeenkomst in het Witte Huis georganiseerd, waar hij social-mediabedrijven als Twitter en Facebook opnieuw beschuldigde van het censureren van conservatieve stemmen.

Er waren onder andere een aantal conservatieve commentatoren, activisten en persoonlijke media bij de bijeenkomst aanwezig. De reden voor de conferentie was, zoalsTrump zelf zei, vooral dat hij oneerlijk wordt gecensureerd door sociale mediabedrijven zoals Twitter. Echt bewijs hiervoor is er niet. Twitter CEO Jack Dorsey heeft eerder dit jaar zelfs het Witte Huis bezocht om rechtstreeks met de president over de beschuldigingen te praten.

Geblokkeerd

‘Ik twijfel er niet aan dat ik miljoenen volgers zou moeten hebben. Ik weet dat ik geblokkeerd ben’, zei Trump tijdens de persconferentie. ‘Er zijn mensen naar me toe gekomen die zeggen ‘meneer, ik kan u niet volgen’. Twitter maakt het ze onmogelijk.’

LEES OOK: Een zakelijke website beginnen

Grote vergadering

‘Gebaseerd op de feedback die we van u horen, kondig ik aan dat we vertegenwoordigers van de belangrijkste social-mediaplatforms zullen vragen om zich de volgende maand bij het Witte Huis te melden voor een grote vergadering en een echt gesprek’, liet Trump weten.

President Trump zegt dat Google, Facebook en Twitter aanwezig 'moeten' zijn tijdens een aanstaande vergadering in het Witte Huis, maar er lijken tot nu toe nog geen definitieve uitnodigingen te zijn verstuurd. 

afbeelding van Fenna Kiebert

Fenna Kiebert | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fenna