Verouderde methodes voor dataopslag slecht voor bedrijfsprestaties

Redactie WINMAG Pro
Veel bedrijven beschikken niet over de kennis en vaardigheden om veilig en efficiënt met grote hoeveelheden data om te gaan. Dit leidt op termijn tot minder goede bedrijfsprestaties. Dit blijkt uit onderzoek van dataspecialist Iron Mountain onder IT-ers wereldwijd naar de manier waarop bedrijven hun datamanagement inrichten

Zandbak aan data

“Elke dag produceert de wereld gezamenlijk wel 200 Exabytes aan data. Omgerekend is dat 1.1 Gigabyte per persoon, per uur”, zegt Anton Hijlkema, Commercial Director Benelux & Zuid Afrika bij Iron Mountain. “Als iedere kilobyte aan data even groot was als een zandkorrel, creëren we in 2024 genoeg data om heel Afrika onder een laagje zand te bedekken. Bedrijven zijn verantwoordelijk voor 42.2% van deze data en dat leidt tot nieuwe uitdagingen op het gebied van datamanagement.” 

Databeheer als competitief voordeel

Uit onderzoek van Iron Mountain blijkt dat de investeringen in digitale oplossingen door de coronacrisis enorm zijn toegenomen. IT-ers geven aan dat de implementatie van deze digitale oplossingen hun organisatie een competitief voordeel heeft gegeven. De resultaten laten zien dat er sprake is van een hoge urgentie om beter te kijken naar datamanagement.

Er zijn zes stappen die er samen voor zorgen dat de data van een bedrijf niet terecht komt op een digitale stortplaats:

  • Wees proactief op het gebied van datamanagement
  • Ontwikkel een robuust data tiering systeem
  • Investeer in automatisering van data lifecycle management
  • Betaal alleen voor de opslagruimte die je daadwerkelijk nodig hebt
  • Maak je databeheer slimmer en niet ingewikkelder
  • Maak door de hele organisatie gebruik van best practices

Er liggen meer dan ooit kansen voor bedrijven om, na korte termijn digitale oplossingen tijdens de pandemie, hun data optimaal te verwerken en in te zetten als concurrentievoordeel.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie