Versimpel elk kernproces met Informer Online’s API

Geert van der Klugt
CRM-systemen zijn niet meer weg te denken uit het Nederlandse bedrijfsleven. Ook buiten de IT-afdeling speelt data een alsmaar grotere rol. Programma’s voor boekhouden, CRM en UC registreren en verwerken gegevens individueel. De mogelijkheid om deze systemen te koppelen en afkomstige data centraal weer te geven is van groot belang, wil je meerdere bedrijfsprocessen efficiënt sturen. Informer Online, ontwikkelaar van boekhoudsoftware, blinkt uit in het voorzien van die mogelijkheid.

Gebruikt een bedrijf een mailprogramma voor het verzenden van nieuwsbrieven, dan maakt Informer Online’s API het mogelijk om contactgegevens uit het boekhoudprogramma geautomatiseerd te importeren. Hetzelfde geldt voor webshops die orders direct in de financiële administratie willen verwerken, of bedrijven die kilometerregistraties direct in het boekhoudpakket terug willen zien.

API

Informer Online stelt tientallen klaargemaakte koppelingen met populaire bedrijfssoftware beschikbaar. Stel, een webshophouder zoekt een manier om zijn boekhouding efficiënt te voeren, zonder daarbij afstand te hoeven doen van zijn Magento-webshopomgeving. Een API-koppeling tussen Magento en Informer Online is reeds geprepareerd. Configureer je de koppeling, dan is Magento’s orderdata direct bereikbaar en geautomatiseerd verwerkbaar voor Informer Online. Dit voorbeeld is er één van legio: een volledig overzicht van klaargemaakte koppelingen vind je hier.

Omdat Informer Online zijn API-documentatie openstelt voor eenieder met een Informer Online-account, integreer je de boekhoudsoftware ook in systemen waar nog geen koppeling voor geprepareerd is. Dat stelt je als ontwikkelaar in staat om een efficiënte basis aan te leggen, ook buiten veelgebruikte systemen om.

Informer Online

Integratie leidt tot niets wanneer de softwarekoppeling weinig toevoegt. In het geval van Informer Online is daar geen sprake van. Online boekhoudprogramma’s zijn onmisbaar voor bedrijven van elke grootte, maar Informer Online gaat verder dan registratie.  Als winnaar van een MKB Best Choice Award 2018, ontwikkelpartner van de Belastingdienst en voorloper in automatisering, biedt de tool een set koppelwaardige functionaliteiten.  Wij testten het programma uitgebreid. De volledige review lees je hier.

afbeelding van Geert van der Klugt

Geert van der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Geert