Volgende iPhone goedkoper scherm dan Samsung

Ruben den Boer
De volgende iPhone, die in 2019 zal verschijnen, zou een dunner en goedkoper beeldscherm krijgen dan de nieuwe telefoon van Samsung. Of de iPhone daardoor ook goedkoper wordt dan Samsung, is nog niet duidelijk

Het regent geruchten in mobiele telefonie-land, naast nieuwe geruchten over de Samsung Galaxy S10 doken vandaag ook nieuwe geruchten rondom de nieuwe iPhone op. De nieuwe iPhone-schermen zouden namelijk Y-Octa-technologie gaan gebruiken. Met deze technologie is het mogelijk om het aanrakingspaneel en het beeldscherm samen te voegen tot één onderdeel, waardoor de telefoon weer een stukje dunner kan worden.

iPhone beeldscherm goedkoper

Behalve dat het scherm dunner zou worden, zouden schermen met Y-Octa-technologie ook goedkoper zijn dan de huidige iPhone-schermen. De nieuwe telefoons van Apple zouden in theorie dus goedkoper kunnen worden, maar als je het ons vraagt zal dat niet zo snel gebeuren.

Saillant detail: de schermen die Apple voor z’n iPhones gebruikt, worden geproduceerd door Samsung. Door ook schermen van andere fabrikanten af te nemen zou Apple minder afhankelijk van z’n grootste concurrent willen worden.

afbeelding van Ruben den Boer

Ruben den Boer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Ruben