Voor het eerst in vier jaar komt Apple met nieuwe iPod Touch

Jonas Bloemen
Apple heeft een nieuwe versie van de iPod Touch gepresenteerd. Voor het eerst sinds 2015 komt Apple met een update van een iPod-toestsel.

LEES OOK: iPhone 11 krijgt Dual Bluetooth Audio

De nieuwe versie van de iPod Touch is vrij verrassend. iPhones en iPads namen vrijwel alle functies van de iPods over. De naam iPod Touch viel zelfs al heel lang niet meer. Nu Apple een vernieuwde versie heeft aangekondigd lijkt men plots de iPod weer te herinneren. In tegenstelling tot andere kersverse Apple producten valt de prijs van de nieuwe iPod Touch mee. 

Nieuwe iPod Touch

Wat de nieuwe iPod Touch gaat kosten is nog niet helemaal duidelijk, maar verschillende bronnen melden dat het toestel opvallend goedkoop zal zijn. Aan de buitenkant is er bijna niks veranderd, maar de binnenkant is voorzien van diverse updates. Dat er veel updates beschikbaar zijn is vanwege de tussentijd van vier jaar ook wel logisch. Apple had dus veel te sleutelen aan de nieuwe iPod Touch. De nieuwe iPod Touch is uitgerust met een krachtige chip en de opslagruimte op het apparaat is flink uitgebreid. Hierdoor zijn games sneller te draaien en kunnen er AR apps gebruikt worden.