Ontdek het verschil tussen data en informatie

Voor in de agenda: leer de geheimen van datavisualisatie

Jeroen van Onselen
Data, informatie en kennis. Begrippen die vaak door elkaar worden gebruikt, maar niet hetzelfde zijn. Op woensdag 27 en donderdag 28 juni leer je in Utrecht de verschillen.

We worden overspoeld met data. De grote uitdaging is om deze data betekenis te geven. Door ze te ordenen, analyseren en van context te voorzien.

Door ze zichtbaar te maken.

Want informatie wordt nu eenmaal sneller verwerkt door onze hersenen als het ondersteund wordt door beeld. Ondanks dat ook de tools en technieken om data zichtbaar te maken sterk zijn toegenomen, is het voor velen niet vanzelfsprekend om effectief met data te communiceren. Infographics bieden data en informatie op een toegankelijke manier aan en helpen bij het betekenis geven aan data. Bij het delen van kennis.

Een goede infographic maken vraagt aandacht. Kleurgebruik, structuur, goede visuals en storytelling spelen een belangrijke rol. In deze training leer je hoe je een goede visualisatie maakt. Maar het is niet alleen theorie. Een groot deel van de training is hands-on. Dat betekent dat je zelf aan de slag gaat met verschillende opdrachten.

  • Wanneer: 27 en 28 juni
  • Kosten: € 1.695,- (excl. BTW)
  • Info: www.dles.nl 
afbeelding van Jeroen van Onselen

Jeroen van Onselen | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jeroen