Waarde Bitcoin blijft stijgen

Fenna Kiebert
De cryptomunt Bitcoin zet zijn waardestijging door. Ondertussen is de munt bijna 9.000 dollar waard.

Bitcoin hoogste niveau in jaar tijd

De Bitcoin heeft zijn weg omhoog verder doorgezet. De digitale munteenheid steeg sinds vrijdag weer 10 procent in waarde en heeft daarme zijn hoogste niveau in ruim een jaar tijd bereikt. De munt ging vanochtend voor 8.847 dollar van de hand. Ook de waarde van andere cryptomunten is gestegen. Zo is de Litecoin bijna 9 procent duurder geworden, de ether is zo'n 6 procent in waarde gestegen.

De koersstijgingen worden mogelijk veroorzaakt door een hernieuwde interesse in cryptomunten. Verschillende online-handelshuizen willen de handel in digitale munten zo bruikbaar mogelijk maken voor hun klanten. Ook maken sommige bedrijven het mogelijk om met digitale munteenheden te betalen.

LEES OOK: Facebook cryptomunt komt in 2020

Lange neergang Bitcoin

Sommige analisten beweren echter dat de recente prijsstijgingen een kwestie zijn van opveren na de lange neergang van vorig jaar. De Bitcoin werd deze maand namelijk al 70 procent meer waard. Ook wordt er opnieuw voor een bubbel gewaarschuwd, zoals eind 2017 het geval was toen de bitcoin zijn hoogtepunt bereikte en piekte op ruim 19.000 dollar.

afbeelding van Fenna Kiebert

Fenna Kiebert | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fenna