Waarom een stabiele internetverbinding belangrijk is

Redactie WINMAG Pro
Heb je nu thuis niet heel stabiel internet?

Je komt er tegenwoordig haast niet omheen: het is belangrijk dat je thuis een stabiele en snelle internetverbinding hebt. Niet iedereen hecht er evenveel waarde aan, maar toch is snel en stabiel internet wel zo fijn. Maar waarom hechten wij als mensen daar zo veel waarde aan en wat is precies het belang hiervan?
 

1: Moet je snel iets doen? Geen zorgen

Heb je iets dat je voor een bepaalde tijd of deadline moet doen? Voor bijvoorbeeld werk of school? Als je dit op het laatste moment moet doen, dan is het natuurlijk erg onhandig als je internet niet meewerkt. Het zou ook zeker niet de eerste keer zijn dat iemand de deadline voor iets van school mist door gedoe met het internet of iets dergelijks. Dat zorgt alleen maar voor meer stress. Met een stabiele internetverbinding heb je hier nooit meer last van en kun je gerust snel wat dingen afronden zonder dat je uren moet wachten tot het internet een keer mee werkt

2: Gamen, videobellen of iets dergelijks

Als je iets doet zoals het spelen van een online game, videobellen met een vriend of vriendin of het kijken van een livestream, dan is het wel fijn dat je internet meewerkt. Met een lage internetsnelheid heb je al gauw last van haperingen, of kan alles zelfs helemaal vastlopen. Dat is vervelend en ook al is het een behoorlijk luxeprobleem, het kan zeker zorgen voor frustratie als je game weer eens vastloopt of je midden in een spannende scène ineens tien minuten moet wachten tot je weer internet hebt.

3: Nooit meer weg van de buitenwereld

We zijn als mensen erg gesteld op het contact met de buitenwereld. We checken continu onze telefoon, onze e-mails, het nieuws, noem het maar op. Zeker met de komst van social media waar je nu nooit meer omheen komt, zijn we altijd verbonden met de rest van de wereld. De wereld is nog nooit zo klein geweest. Maar ja, als je een keer op social media wil surfen of je wil even met iemand kletsen, of je bent benieuwd of die ene e-mail al binnen is, hoe ga je daar achter komen als je internet niet mee werkt? ‘Fear of missing out’ is voor veel mensen een belangrijk ding en het is lastig om je hier overheen te zetten, dus dan is goed internet wel prettig. Ook voor anderen is het natuurlijk fijn als ze jou kunnen bereiken.

Heb je nu thuis niet heel stabiel internet? Kijk dan of je bijvoorbeeld over kunt stappen op glasvezel. Glasvezel vergelijken kan makkelijk online. Heb je geen glasvezel? Kijk dan wat voor bij jou thuis de beste provider is en kijk of je misschien kunt overstappen.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie