Waarom zakelijk glasvezel via het NDIX netwerk?

Redactie WINMAG Pro
Ondernemers, maar ook particulieren hebben baat bij een snelle internetverbinding. Er wordt steeds meer vanuit de cloud gewerkt, waarbij men toe lijkt te werken naar een werkplek 2.0.

Niet langer worden applicaties on-premise gedraaid, steeds vaker installeert men ze in de cloud. Het voornaamste voordeel van zo’n nieuwe werkplek is het feit, dat medewerkers op hun eigen laptop kunnen werken. De een geeft de voorkeur aan een Macbook, de ander aan een machine met Windows. Om deze nieuwe werkplek mogelijk te maken, is het belangrijk verzekerd te zijn van snel internet. Steeds meer ondernemers kiezen daarom voor het internet van NDIX.

Voordelen van een NDIX verbinding

NDIX biedt je organisatie zakelijk glasvezel aan. Bij een dergelijke verbinding worden snelheden gehaald tot een gigabyte per seconde. Een snelheid die mogelijk op dit moment nog niet noodzakelijk is, maar op termijn zeer waarschijnlijk wel. Er moeten razendsnel grote bestanden uit de cloud kunnen worden gehaald, er moet online met zware applicaties gewerkt kunnen worden, enzovoorts. Op plekken waar momenteel nog geen kabels voor glasvezelinternet liggen, legt de aanbieder van NDIX internet deze kabels zelf aan. Op deze manier wordt zakelijk glasvezelinternet voor heel Nederland toegankelijk.

Niet alleen een hoge downloadsnelheid 

Vaak wordt bij het vergelijken van internetabonnementen naar de snelheid van downloaden gekeken. Immers, grote bestanden moeten snel op een computer gezet kunnen worden om niet opgehouden te worden bij het uitvoeren van werkzaamheden. Tegenwoordig is de uploadsnelheid die een provider biedt minstens zo belangrijk. Grote bestanden worden op de computer gedownload, lokaal bewerkt en vervolgens weer in de cloud geplaatst. Een hoge downloadsnelheid in combinatie met een lage uploadsnelheid, maakt dat het tijden duurt alvorens het bestand ook voor collega’s toegankelijk is. Bij NDIX internet profiteer je van een uploadsnelheid die gelijk is aan de downloadsnelheid.

Beschikbaarheid van NDIX netwerk optimaal

Een ander punt om rekening mee te houden is de beschikbaarheid van een netwerk. Het NDIX netwerk is naar eigen zeggen 99,9% van de tijd beschikbaar. Dit betekent dat de kans op vertraging in de uitvoering van processen minimaal is. Je moet er niet aan denken, dat het bedrijf een lange tijd stil komt te liggen doordat de internetverbinding niet goed functioneert. NDIX verbindingen worden aangeboden met een goede service. Er wordt actief gemonitord op onregelmatigheden in de verbinding. Zo kan al gehandeld worden, voordat een medewerker de hapering in de verbinding opmerkt. 

Foto door Mateusz Dach

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie