Wacom breidt Cintiq serie uit met nieuwe, slanke 13-inch HD interactieve pendisplay

Redactie WINMAG Pro
De nieuwe Cintiq biedt hoge kwaliteit HD-resolutie, geavanceerde controle en comfort voor een complete ervaring in overeenstemming met Wacom’s serie van interactieve pendisplays.

Wacom, marktleider op het gebied van pentablets voor creatieve professionals, breidt de line-up van Cintiq interactieve pendisplays uit met de Cintiq 13HD. Dit product is gericht op creatieve professionals werkzaam op het gebied van design, kunst en beeldbewerking. Direct creëeren op het scherm wordt gemakkelijk met een 13” (33,8 cm) HD scherm, slank en compact design, eenvoudige installatie, een verstelbare voet en verbeterde pen. De Cintiq 13HD is probleemloos te integreren in elke werkomgeving. Het is de ideale tool voor ondersteuning van creativiteit en het verhogen van de productiviteit, waarbij een natuurlijke en meeslepende ervaring wordt geboden.

Sleutel voor het succes van de Cintiq 13HD is het compacte, slanke design en gemakkelijke installatie voor zowel Mac’s als Pc’s. Voor optimaal comfort is de Cintiq 13HD geoptimaliseerd met vier instellingen voor de voet – plat, 22°, 35° en 50°. Daarnaast is de voet afneembaar.

Superieur scherm in HD kwaliteit

Het display met 16.7m kleuren verzekert levensechte kleurkwaliteit, waarmee de Cintiq 13HD de beste is in zijn klasse en perfect voor professionals zoals kunstenaars, grafische ontwerpers en fotografen. Daarnaast biedt de grote HD LED breedbeeldmonitor een ruime kijkhoek van 178° en een resolutie van 1,920 x 1,080 pixels. Dit is vooral gunstig is voor het bewerken van complexe graphics.

De volledige Cintiq ervaring

Zoals met alle Wacom interactieve pendisplays, stelt de Cintiq 13HD gebruikers in staat om direct te creëren met de pen op het scherm. Dit zorgt voor een geïntegreerd en naadloos proces dat natuurlijk voelt en tijd bespaart.

De nieuwe en verbeterde draadloze en batterijloze Pro Pen biedt geavanceerde prestaties van de pen, superieur comfort, precisie en controle. Met 2.048 drukniveaus, kantelgevoeligheid en het ergonomische ontwerp is het perfect voor precisiewerk. De Cintiq 13HD wordt geleverd met een handige case voor het veilig opslaan van de Pro Pen en alle andere accessoires die een creatieve professional nodig heeft, inclusief reserve penpunten.

Voor het verbeteren van productiviteit en workflow zijn sneltoetsen beschikbaar door middel van vier aanpasbare en toepassing specifieke ExpressKeys en Rocker Ring. Door gebruik te maken van deze snelkoppelingen wordt de afhankelijkheid van het keyboard geminimaliseerd en kan kostbare tijd bespaard worden.

Met de bestaande modellen 22HD, 24HD en 24HD touch is nu een Cintiq interactief pendisplay beschikbaar voor ieders workflow wensen en budget.

Guido Möller, product manager creative producten bij Wacom Europe zegt:  'We hebben de waardevolle feedback van klanten gebruikt bij het ontwikkelen van onze nieuwste Cintiq. Deze zal professionals ondersteunen en hun creativiteit stimuleren met het 13” hoge resolutiescherm. Niet alleen dat, het verhoogt ook de productiviteit en bespaart tijd van de creatieve professional met de nieuwe functies. Net als bij ons gehele Cintiq aanbod biedt de nieuwe Cintiq 13HD een compleet geïntegreerde, ergonomische pen-on-screen ervaring die naadloos past in alle werkomgevingen en praktijken.'

Prijs en beschikbaarheid
De nieuwe Cintiq 13HD is vanaf april 2013 beschikbaar voor €899,90 inclusief BTW bij Wacom’s eStore en andere retailers.

Inspiratie van de ‘Pioneers of Now’
Voor meer informatie over de mogelijkheden van een Wacom Cintiq, bekijk de Wacom ‘Pioneers of Now’. De ‘Pioneers’ zijn inspirerend omdat ze beschikken over visie, talent, doorzettings- en uithoudingsvermogen. Maar bovenal hebben ze de middelen om hun nieuwe wereld tot leven te wekken. 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie