Wat levert Google Ads jouw bedrijf op

Wat kan het gebruik van google Ads jouw bedrijf opleveren

Redactie WINMAG Pro
Als bedrijf is het ontzettend belangrijk dat jouw website goed vindbaar is voor jouw potentiële klanten. Om te zorgen voor een goede vindbaarheid is het belangrijk om SEO goed in te zetten. SEO staat voor Search Engine Optimization. In het Nederlands ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd. SEO betekent simpelweg dat jouw website zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van zoekmachines zoals google naar boven komt. Om te zorgen voor zichtbaarheid kun je ook andere tools inzetten zoals google Ads. Wat dit jouw bedrijf kan opleveren in de toekomst lichten we dit in artikel verder toe.

Wat is Google Ads


Google Ads is het online advertentieprogramma van google. Bedrijven en particulieren kunnen google Ads inzetten om reclame te maken voor hun bedrijf. Dit kan op ontzettend veel verschillende manieren. Zo kun je reclame maken via zoekmachine campagnes, via bannercampagnes, videocampagnes of app-campagnes. Doordat dagelijks miljoenen mensen de zoekmachine google gebruiken kan het gebruik van google Ads jou als bedrijf enorm veel opleveren. Door gebruik te maken van google Ads kun jij reclame maken middels advertenties voor jouw bedrijf. Deze advertenties worden vervolgens gekoppeld aan bepaalde zoekwoorden. Wanneer potentiële klanten deze zoekwoorden via google intypen kan jouw campagne tevoorschijn komen. Vervolgens betaal je google per klik op jouw advertentie. Google Ads is hierdoor een van Google’s grootste inkomstenbronnen.

Google Ads uitbesteden


Het inzetten van Google Ads is vrij ingewikkeld. Voordat je Google Ads op de juiste manier in kunt zetten moet je eerst goed onderzoek doen naar goede zoektermen. En is het belangrijk dat je thuis bent in de wereld van de advertenties. Het is niet zo eenvoudig als het klikken op het promotie knopje bij een geplaatste Facebook post. Google Ads uitbesteden is dan ook echt aan te raden wanneer jij als bedrijf meer wil doen met Ads en hier de beste resultaten uit wil behalen. Jouw agenda is immers waarschijnlijk al vol genoeg. Door google Ads uit te besteden aan professionals kun jij ontzettend veel tijd besparen die je vervolgens weer in je eigen business kunt steken.

Wat levert google Ads jouw bedrijf op


Dan komen we aan bij het belangrijkste onderdeel. Wat levert google Ads jouw bedrijf op? Daar draait het immers allemaal om! Wij zetten de belangrijkste voordelen voor jou op een rij:

  • -       Bereik. Doordat jouw advertenties vaker getoond worden zal jij veel meer potentiële klanten kunnen bereiken.
  • -       Vergroten van merkbekendheid, meer bereik is ook meer bekendheid.
  • -       Meer verkeer naar jouw website. Doordat jouw website vaker naar voren komt bij google zullen ook meer mensen geneigd zijn om jouw website te bezoeken.
  • -       Meer verkopen genereren. Meer website bezoekers betekent normaal gesproken ook meer verkopen.  
  • -       Google Ads wordt ook ontzettend vaak ingezet als marketingtool. Wanneer jij jouw website organisch wil laten groeien met SEO gaat hier namelijk vaak een bepaalde tijd overheen. Voordat je een goede positie in google behaalt met SEO ben je gemakkelijk maanden verder. Door google Ads tactisch in te zetten kun je deze tijd overbruggen en al meteen genieten van meer zichtbaarheid.
  • -       De resultaten van google Ads voor jouw bedrijf zijn goed te meten. Dat betekent dat je precies kunt zien wat het gebruik van deze advertenties jouw oplevert aan bijvoorbeeld klikken naar de website en verkopen.
  • -       Mensen die zoeken via google zijn vaak gericht op zoek naar iets. Wanneer jij met jouw advertentie bovenaan in google staat betekent dat vaak een hoge conversie. Mensen zijn geneigd om te klikken op een van de eerste links die ze tegenkomen en hier uiteindelijk ook een aankoop te doen.  

Wat kost google Ads


Wat google Ads jou als bedrijf precies kost is moeilijk in te schatten. Dit komt doordat je als het ware een bieding doet op een zoekterm. Hoeveel mag het kosten als iemand op jouw advertentie klikt? Stel dit mag €0,50 kosten en 500 mensen klikken op jouw link dan kost jou dit als bedrijf dus €250,-. Het is dus belangrijk om onderzoek te doen naar de waarde van zoekwoorden. Wanneer jij ervoor kiest om google Ads uit te besteden kunnen de specialisten dit precies voor jouw uitzoeken. Samen bepalen jullie het doel, de kansen en onderzoeken jullie de markt. Uiteindelijk is het natuurlijk een investering die je doet als bedrijf waarmee je uiteindelijk meer omzet en winst kunt behalen.

Op de vraag; wat levert google Ads jouw bedrijf op? Zijn dus genoeg antwoorden te geven. Wanneer jij google Ads op de juiste manier in weet te zetten kun je hier ontzettend veel winst mee behalen. Laat je dus altijd informeren door een professional zodat jullie gezamenlijk de beste resultaten kunnen behalen.

 

Foto door cottonbro studio:

 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie